Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Vicepreședintele CJ Niculai Barbă a semnat la Ministerul Educației contractele de finanțare pentru 26 microbuze electrice destinate transportului elevilor din județul Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a participat astăzi la Guvern, la invitația ministrului Educației, Ligia Deca, la semnarea contractelor de finanțare destinate achiziției a 26 microbuze electrice de 16+1 locuri pentru transportul elevilor din județul Suceava, în valoare de 35.905.346 lei.

Consiliul Județean Suceava a depus la finanțare proiectul “Microbuze electrice pentru elevii din Judeţul Suceava”, în cadrul Investiției I10. Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, Componenta C15 Educaţie, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în parteneriat cu 26 unități administrativ-teritoriale din Județul Suceava.

Obiectivul apelului vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populație scăzută, prin achiziționarea de microbuze școlare „verzi” (electrice), prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor la educație, cu protejarea mediului înconjurător în același timp.

Microbuzele vor ajunge la unitățile de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale partenere în contract pentru a asigura transportul elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Alocarea financiară este în sumă de 35.905.346 lei (echivalentul a 7.256.097 euro), din care finanţare din PNRR în sumă de 30.172.560 lei (echivalentul a 6.097.560 euro), iar TVA-ul, asigurat de la bugetul de stat, în sumă de 5.732.786 lei (echivalentul a 1.158.536 euro).

”Evenimentul marchează un moment deosebit de important pentru învățământul preuniversitar, reprezentând încă un pas făcut în direcția asigurării accesului la educație echitabilă și de calitate pentru toți elevii din județul Suceava și din România, folosind mijloace de transport în comun moderne și care se ridică la cele mai înalte standarde de calitate.

Cu puțin timp în urma, tot cu ministrul Educației, Lugia Deca, a fost semnat un contract de finanţare destinat dotării unităților de învăţământ special din județul Suceava în valoarea de aproape 5 milioane de lei, ce va fi finanțat, de asemenea, prin PNRR.

Așa cum am mai spus, pentru Consiliul Județean Suceava, investițiile în învățământ constituie o prioritate, asigurând constant și consistent finanțări din bugetul propriu, precum și prin promovarea unor proiecte cu finanţare europeană, Suceava devenind un judeţ de top în accesarea fondurilor prin PNRR, având deja în implementare trei proiecte în valoare de peste 170 milioane lei”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *