Mopan Suceava
AdministratieEvenimente

Vicepreședintele CJ Niculai Barbă, prezent la Sesiunea de comunicări „Dimitre Onciul – Istoric, Profesor, Fondator, Patriot”, la Straja

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă a participat la Sesiunea de comunicări „Dimitre Onciul – Istoric, Profesor, Fondator, Patriot” care a avut loc la Straja în cadrul evenimentelor de comemorare a lui Dimitre Onciul, la 100 de ani de la trecerea la cele veșnice.

”Astăzi este o zi deosebită, cu mare încărcătură emoțională. Am fost parte la un eveniment extraordinar. La Cernăuți, zeci de români cu lacrimi în ochi. Era acea bucurie de a fi români împreună. Când vorbesc despre acest lucru, vreau să aduc o mulțumire și doamnei Consul General. Încercările prin care a trecut această parte a lumii, au făcut ca cei încercați să fie mai uniți. Vă mulțumesc dumneavoastră și tuturor celor care au lucrat în acest sens.

Despre personalitatea lui Dimitre Onciul s-au spus și se vor spune foarte multe lucruri. Astăzi, la 100 de ani de la trecerea la cele veșnice, mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să putem fi la mormântul lui să-i aducem un omagiu și lucrul acesta s-a întâmplat în condițiile în care vremurile sunt atât de tulburi dincolo de graniță. Astăzi, avem aici Academia Română, avem Biserica și atunci când am vorbit despre Dimitre Onciul am vorbit și despre Ciprian Porumbescu, iar astăzi, mergând pe urmele lui Dimitre Onciul, îl regăsim și pe Ciprian Porumbescu. Pare a nu fi nimic întâmplător în istorie. Ca reprezentant al administrației județene aș vrea să spun că pe lângă faptul că trebuie să-i cinstim și să-i omagiem pe cei care au făcut istorie, care au scris istorie, avem și rolul de a lega oamenii din cele două regiuni prin infrastructură și mă bucur că drumurile sunt din ce în ce mai accesibile, se deschid noi puncte de trecere a frontierei, pentru ca românii de o parte și de alta a graniței să se poată întâlni mai ușor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *