Vicepreședintele CJ Suceava Cristi Crețu, arestat pentru 30 de zile, decizie a Tribunalului Cluj

Tribunalul Cluj a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, acuzat de luarre de mită și trafic de influență. Măsura luată de judecătorul de drepturi și libertăți a tribunalului clujean poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii DNA Cluj au anunțat anterior că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie 2022, a inculpatului Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
astăzi fiind prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de Silviu Cristinel Crețu, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale ( Vasile Rîpan, patronul firmei Autotehnorom, n.r.), suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.
Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Silviu-Cristinel Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.
În acest context, la data de 4 aprilie 2022, Silviu-Cristinel Crețu ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii Consiliului Județean Suceava.
În comunicatul DNA – Serviciul teritorial Cluj, se face precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *