Mopan Suceava
Actualitate

Vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc transmite sucevenilor din străinătate că dacă vor veni acasă de Paște vor fi plasaţi automat în carantină. Apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri să pună la dispoziție spații pentru carantină

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc a transmis  că în condiţiile în care se apropie Sărbătorile Pascale este de aşteptat o creştere a numărului sucevenilor care se vor întoarce în judeţ, marea majoritate a acestora urmând să fie plasaţi în carantină.

În acelaşi timp el a făcut un apel şi către sucevenii din străinătate să fie conştienţi că dacă vor veni în această perioadă acasă vor fi plasaţi automat în carantină.

” Este posibil să avem o creștere semnificativă a numărului de suceveni care se vor întoarce în această perioadă acasă pentru a petrece Sărbătorile Pascale. Facem un apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri să pună la dispoziție spații pentru carantină. Facem un apel către aceștia să dea dovadă de solidaritate în aceste momente și să conștientizeze faptul că trebuie să fim împreună și la bine și la greu. Au fost stabilite spații suplimentare de carantină în aproximativ opt pensiuni, însă necesarul va fi mai mare”, a spus Viorel Seredenciuc. El a mai arătat că Consiliul Județean Suceava, împreună cu Prefectura, a identificat soluții pentru asigurarea spațiilor de cazare pentru cadrele medicale ale spitalului care potrivit ultimelor reglementări vor sta în regim de carantină pentru a nu exista pericolul infectării familiilor, dar și pentru asigurarea de spații de carantinare instituționalizată și pentru medicii din alte județe care sunt sau vor veni în această perioadă la Spitalul Județean Suceava sau la Direcția de Sănătate Publică. Pentru cadrele medicale au fost identificate două hoteluri și două pensiuni în Suceava și în imediata apropiere.Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *