Vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, despre ”manipulările pesediste” din aceste zile: fake news, campanie odioasă, mizerabilă și monstruoasă

Vicepreședinte PNL pentru Regiunea Nord – Est, deputatul Ioan Bălan a făcut azi, într-o conferință de presă convocată la sediul PNL Suceava la care a participat alături de președintele organizației municipale PNL, primarul Sucevei Ion Lungu, o trecere în revistă a neadevărurilor pe care Partidul Social  Democrat, echipa de campanie a candidatului PSD la președinția României Viorica Dăncilă  chiar și aceasta, le-au formulat în această campanie electorală împotriva candidatului PNL, președintele în exercițiu, Klaus Iohannis. Precum se știe, cei doi se vor lupta pentru această funcție în al doilea tur de scrutin care se va desfășura duminică, 24 noiembrie 2019.

 

Iată punctul de vedere exprimat în conferință de presă de liderul liberal Sucevean, deputatul Ioan Bălan:

 

 Mai avem șapte zile până la alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani. Candidatul PNL pentru această funcție, Klaus Iohannis, a obținut peste 3 milioane de voturi în primul tur. El a ales să facă o campanie printre oameni, printre susținători, alături de colegii noștri din Partidul Național Liberal. S-a întâlnit în aceste zile cu mii de oameni, a discutat, a răspuns la întrebări, a expus programul său de candidat.

Din păcate, în ultima perioadă vedem o campanie extraordinar de mincinoasă, bazată pe fake news a celor de la PSD. Eu îi înțeleg că au un candidat extrem de slab căruia nici măcar nu-i pot pune vorbe în gură cu făcea cu ceva timp în urmă cel care a propulsat-o, fostul președinte al PSD.

 

 

”Arhanghelii negri”, Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu, ”afirmații odioase, mizerabile și monstruoase”

 

 

PSD prin cei doi arhangheli negri, Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu, spune lucruri care n-at trebui să existe în politică. Să folosești suferința unui popor pentru a face campanie electorală candidatului tău și a denigra opozantul este de neacceptat. Trebuie să spunem stop acestui mod de a face campanie. Cer public organizației PSD Suceava, președintelui Ion Stan să se delimiteze la maxim de această campanie.

Nu poți să vii într-un stat democratic într-o campanie prezidențială și să vorbești despre nazist, lagăre de concentrare, sârmă ghimpată, un neamț care ar vorbi despre gazare, culminând cu români care rămân să poarte și stea galbenă în piept. Mi se pare odios, mizerabil, monstruos să ajungem să facem asemenea afirmații.

Acum cinci ani, în prima campanie pentru prezidențiale a președintelui am văzut minciuni la care s-au dedat cei din PSD cum că odată ajuns  președinte, primul lucru care îl va face va fi să taie pensii și salarii, au lucrat cu instituții publice precum Poșta Română să distribuie astfel de mesaje fiecărui pensionar, lucrurile acestea se desfășoară astăzi cu mai mult  aplomb. Am văzut cum poștașii de la Vrancea, fără să mai împartă fițuici, au fost instruiți să le spună românilor la fel, cum că reales, Klaus Iohannis va tăia pensiile. Am înțeles că directorul general al Poștei Române a trimis Corpul de control la Vrancea iar lucrurile se vor lămuri.

Dar ce ne facem cu arhanghelii aceștia care spun că românilor din străinătate li se vor impozita veniturile trimise în țară, la familii prin servicii tip western union, money gram și altele? Este o măgărie pe care n-ar putea să accepte nici un copil de clasa a patra.

Oamenii se întreabă: ce este cu multitudinea aceasta de fake news? Când o vezi pe Olguța cu câtă nonșalanță și ipocrizie vine și vorbește despre Ministerul Muncii unde a lăsat o vraiște de nedescris? Sunt astăzi peste 45.000 de dosare în recalculare. Sunt oameni care așteaptă decizia de pensionare pe care ar fi trebuit să o primească în 45 de zile iar unii dintre ei au ajuns la 10 luni de așteptare. Astea cred că ar fi trebui să fie problemele la care să dea răspunsuri și să dea explicații românilor nu să vină cu prostiile acestea iar săracii oameni să fie băgați în sperieți, că odată ales, Klaus Iohannis le va tăia pensiile și salariile.

Ofertă publică pentru Viorica Dăncilă, să-și vândă ceasul cu 5.000 de euro

Să ne spună Viorica Dăncilă despre ceasul care spune ea că ar costa 5.000 de euro dar pe site-uri îl găsim cu 20.000 de euro. I-aș face o ofertă publică, poate îl și vinde cu 5.000 de euro, ca să ne dovedească faptul că nu valorează mai mult. Cred că se va găsi un român cu bani care să-l cumpere cu 5.000 de euro dacă domnia sa spune că acest ceas face chiar mai puțin.

Să plângi soarta românilor și a pensionarilor în condițiile în care mergi împopoțonată cu obiecte de  zeci de mii de euro în conferințele de presă, cu diamante, cu pietre prețioase, cu obiecte extraordinar de scumpe și să nu ți le asumi ca valoare, mi se pare josnic.

Despre lucrurile astea nu pot vorbi cei din PSD dar preferă să vorbească despre lucuri care nu se fac în politică. Este și  manipularea aceasta pesedistă din aceste zile, cum că Iohannis va câștiga detașat și că lumea nici măcar n-ar trebui să se înghesuie să meargă la vot, pentru că la ce-ar mai folosi fiindcă oricum va câștiga. Eu transmit sucevenilor să nu se lase manipulați, ați trăit atâția ani și ați văzut ce înseamnă PSD. Klaus Iohannis, candidatul PNL merită să fie votat de dumneavoastră la fel ca în primul tur, vă invit să veniți la vot și duminică seară, pe 24 noiembrie 2019, să avem un președinte în continuare democratic, care să ne asigure în continuare parcursul nostru european, bune relații cu ceilalți parteneri din Uniunea Europeană

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *