Vicovean arestat pentru contrabandă cu țigări. A fost prins la Horodnic de Sus cu peste 15.000 de pachete de Marble în mașina VW Phaeton, înmatriculată în Bulgaria

Un bărbat de 63 de ani din Vicovu de Sus, a fost prins vineri dimineață cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă, la Horodnic de Sus.

Potrivit IPJ, în dimineața zilei de 17 mai, pe la 10.20, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea au primit o informație, cu privire la transportul unor  țigarete de contrabandă, pe traseul: or. Vicovu de Sus – Vicovu de Jos – Voitinel – Horodnic de Sus – Marginea – Sucevița, acest transport efectuându-se cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Polițiștii au format 3 echipe, dispunându-se pe raza comunei Horodnic de Sus. Astfel, în jurul orei 11.45, a fost interceptat autoturismul marca VW Phaeton, culoare negru, înmatriculat în Bulgaria care se deplasa pe DN 2E, pe direcția Voitinel –Horodnic de Sus și al cărui conducător auto, aflat singur în autoturism, a manifestat un comportament suspect.

 În jurul orei 11.54, autoturismul a parcat în fața barului SC Notorys SRL din Horodnic de Sus, din mașină coborând conducătorul auto, care a intrat în bar.  A fost identificat pe terasa barului, unde a fost legitimat în persoana lui Gheorghe Cozma, de 63 ani, din orașul Vicovu de Sus.

S-a efectuat controlul autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe cartușe de țigări, marca Marble, fără timbru, cu inscripția „for duty free sale only”.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea inventarierii pachetelor de țigări, și s-a constatat că în autovehicul se afla cantitatea de 15.147 pachete de țigări Marble în valoare de circa 167.330 lei, ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul marca VW Phaeton, în valoare de circa 35.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

 Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare, din cadrul SPR 3 Marginea, s-a dispus reținerea lui Gheorghe Cozma pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul  IPJ Suceava.

Pe parcursul verificărilor s-a aflat că bărbatul a mai fost depistat de către polițiștii SPR 3 Marginea, în ziua de 1 octombrie 2017, în timp ce transporta pe raza comunei Sucevița țigarete de contrabandă, fiind trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.

Ca urmare a probatoriului administrat, sâmbătă, 18.05.2019, inculpatul a fost prezentat în stare de reținere în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă, propunere însușită de instanța de judecată, dispunându-se arestarea preventivă a susnumitului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 18.05.2019.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *