Vicovean beat și fără permis, urmărit de polițiști până când a intrat cu mașina în poarta unui gospodar din Bivolărie, prins și reținut

Luni seară,  în jurul orei 18:40, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolărie, au observat circulând pe direcţia comuna Vicovu de Jos – comuna Putna, autoturismul marca Toyota, cu număr de Irlanda.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire însă conducătorul auto nu s-a conformat, efectuând manevra de depășire a mai multor autoturisme care circulau regulamentar pe sensul de mers.

Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea aproximativ 300 de metri,  după care a virat la stânga pe strada ”Domnească” de pe raza localității Bivolărie unde și-a continuat deplasarea încă aproximativ 200 de metri iar într-o curbă la stânga, la intersecția cu strada ”Drumul cu Tei”, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului, intrând în poarta de acces a gospodăriei unui localnic. Conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului, fiind încătușat imediat.

Ulterior a fost identificat ca fiind  Constantin Marinel G., de 39 de ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus. Cu ocazia verificării efectuate, s-a constatat faptul că are permisul reținut. Întrucât emana halenă alcoolică, aceasta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru lipsă documente, ITP expirată și poliță RCA expirată.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Față de Constantin Marinel G.  s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *