Mopan Suceava
Actualitate

Vicovean de 17 ani fără permis, prins pe când își plimba prietena de 14 ani prin Putna, pe un scuter neînmatriculat

Vineri seară, pe la orele 22.20, patrula mixtă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea și Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN2H de pe raza comunei Putna, au identificat în trafic un scuter care avea direcția de deplasare dinspre centrul comunei, către mănăstirea Putna. Din cauza faptului că circula haotic, s-a procedat la oprirea regulamentară al acestuia.

Conducătorul vehiculului nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, fără a opri și-a schimbat brusc direcția de deplasare.

Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului, iar pe str. Chiliei din localitate, s-a reușit blocarea și imobilizarea acestuia.                 Conducătorul vehiculului s-a legitimat în persoana numitului, B.A., în vârstă de 17 ani, din comuna Vicovu de Jos, care era însoțit de către o tânără în vârstă de 14 ani, din comuna Putna.

Conducătorul vehiculului a relatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, de asemenea nu a putut prezenta documentele de identificare ale vehiculului.

Cu privire la împrejurările în care sus-numitul a intrat în posesia vehiculului, acesta a relatat faptul că i-a fost încredințat de către numitul Petru U., din comuna Vicovu de Jos. Polițiștii au interogat bazele de date ale Poliției Române aflând că scuterul nu este înmatriculat sau înregistrat, de asemenea nu figurează cu alte date de identificare suplimentare iar conducătorul vehiculului nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

S-a dispus ridicarea vehiculului, și s-a procedat la testarea conducătorului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal pentru „ conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *