Vicoveanul Arcadie Plămadă, traficant de țigări, ar putea intra în arestul Poliției după ce, fiind arestat la domiciliu a fost surprins de polițiști conducând fără permis, prin Bivolărie

Ieri după amiază, în jurul orei 16.40, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au oprit în trafic pe strada Ștefan cel Mare din satul Bivolărie, autoturismul Toyota Land Cruiser, înmatriculat în Irlanda, care circula dinspre Vicovu de Jos înspre Putna, condus de Arcadie Plămadă de 50 ani, din orașul Vicovu de Sus, care are dreptul de a conduce „cu restricţii – reținut”.

Arcadie Plămadă a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.740 lei pentru faptul că nu avea plăcuță de înmatriculare pe partea din față, plăcuța de înmatriculare de spate nu era conformă, nu avea documentele automobilului, avea lipsă trusă-triunghi-stingător de incendiu și iar polița RCA era expirată, fiindu-i aplicată și măsura complementară de reținere a plăcuții de înmatriculare.

Având în vedere faptul că față de Arcadie Plămadă este dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, urmează să întocmească o sesizare prin care se va solicita instanței de judecată care a dispus măsura preventivă, înlocuirea cu o măsura preventivă mai gravă, respectiv cea a arestului preventiv. I s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea fără permis”.

Arcadie Plămadă a intrat în atenția procurorilor DIICOT în anul 2009,  când a fost acuzat  de contrabandă cu țigări, fiind asociat al grupului infracțional cunoscut generic ca ”Lotul Puha”, principalii operatori în branșă fiind trei frați Puha din Bilca. Grupul infracțional ar fi introdus ilegal în țară și comercializat pe piața neagră peste 260.000 de pachete cu țigări din Ucraina.

În anul 2017, Plămadă a fost implicat într-o altă operațiune de contrabandă de țigări, de această dată  partenerii lui fiind din părțile Galațiului. Încă nu s-a dat o sentință finală în acest dosar dar judecătorii au considerat că se impune față de individul din Vicovu de Sus măsura arestului la domiciliu, pe care nerespectând-o, riscă introducerea sa în arestul poliției.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *