Vicoveanul de 20 de ani, care a dărâmat duminică un stâlp electric la Bivolărie, conducând beat și fără permis, introdus în arestul IPJ

Vasile Andrei Turtă, vicoveanul de 20 de ani care, aflat la volanul unui Audi A6, beat și fără permis, a dărâmat un stâlp al rețelei de electricitate în Bivolărie – Vicovu de Sus, a fost reținut și introdus în arestul IPJ.

Polițiștii au anunțat că, urmare la evenimentul din data de 06.11.2022, lucrătorii din cadrul Poliției oraș Vicovu de Sus au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Vasile Andrei Turtă din orașul Vicovu de Sus sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”.

Având în vedere că în conformitate cu buletinul de analiză toxicologică a alcoolemiei numitul Turtă Vasile Andrei a avut la prima probă, o alcoolemie de 0,77 g/l alcool pur în sânge, iar la a doua probă, o alcoolemie de 0,61 g/l alcool pur în sânge, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 R cu amendă în valoare de 2900 lei.

Polițiștii  au dispus față de Turtă luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, s-a constituit o escortă iar acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către cadrele Poliției oraș Vicovu de Sus sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”.

Reamintim că în ziua de duminică, 7 noiembrie a.c., polițiștii au identificat în afara părții carosabile în localitatea Bivolărie un autoturism Audi A6  care era avariat, fiind cu partea din spate într-un stâlp EON rupt, iar lângă autoturism l-au găsit pe șoferul de 20 de ani, localnic. Acesta a recunoscut că nu posedă permis de conducere, fapt confirmat și în urma interogării bazelor de date ale Poliției.

Pentru că tânărul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul marca Audi A6, nu posedă RCA valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat conform L132/2017 cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus atunci măsura de reținere certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *