Mopan Suceava
Actualitate

Vicoveanul Petrică Buraciuc, prins de polițiști la Marginea cu 40.000 de pachete de țigări în mașină, arestat pentru 30 de zile.

Judecătoria Rădăuți a confirmat propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Petrică Buraciuc, de 31 de ani, din Vicovu de Jos, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. El a fost oprit de polițiști ieri dimineață, pe DN2E, în comuna Marginea, conducând o autoutilitară în care transporta aproape 40.000 de pachete de țigări, fără acte de proveniență. Contrabandistul vicovean a fost oprit în trafic după ce polițiștii au fost informați în prealabil ”pe surse” despre conținutul transportului.

Polițiștii suceveni au oferit detalii despre eveniment:

La 11.09.2023, in jurul orei 08.00 Secția 3 Poliție Rurală Marginea a obtinut date si informații cu privire la faptul că dinspre comuna Horodnic de Sus către comuna Marginea se deplasează un auto Mercedes Benz – Vito de culoare gri înmatriculat în județul Cluj cu țigări de contrabandă.

S-au organizat mai multe echipaje, cu sprijinul Poliției Municipiului Rădăuți care s-au deplasat pe DN2E, unde, în zona intersecției strada Ștefan cel Mare, au identificat în trafic autoutilitara Mercedes-Benz, având direcția de deplasare dinspre Horodnic de Sus către Marginea.

În momentul în care a observat polițiștii, șoferul a apăsat pe accelerație. S-a pornit în urmărirea acestuia până în zona intersecției DN2E cu DN17A. conducătorul autoutilitarei, aflat singur în mașină, a parcat pe partea dreaptă și a coborât de la volan.

A fost identificat în persoana lui Petrică Buraciuc, de 31 ani, din comuna Vicovu de Jos.

S-a procedat la efectuarea controlului asupra automobilului și  s-a constatat că în compartimentul destinat transportului mărfurilor se află mai multe cutii din carton și cartușe de țigări fără a avea aplicat timbru fiscal.

Automobilul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea inventarierii pachetelor de țigarete, iar Petrică Buraciuc a fost preluat pentru anchetă. La efectuarea controlului, în afară de țigări a mai fost găsită și o stație de emisie recepție.

În urma inventarierii a fiind identificată cantitatea de 20.390 pachete de țigarete marca MARLBORO, fără timbru fiscal, 15.000 pachete de țigarete marca KENT, fără timbru fiscal, și 4.489 pachete de țigarete marca ROTHMANS, fără timbru fiscal pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de proveniență. S-au numărat în total 39.879 pachete de țigări, în valoare de circa. 631.000 lei.

Autoutilitara a fost confiscată și s-a dispus începerea urmăririi penale față de Petrică Buraciuc, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Acesta a fost audiat în prezența avocatului ales, el declarând că recunoaște și regretă fapta comisă și că va încerca să achite o parte din prejudiciul cauzat.

Ieri seară s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, iar astăzi după amiază, fiind prezentat de procurori în fața judecătorilor de la Judecătoria Rădăuți,  magistrații au acceptat propunerea parchetului, Petrică Buraciuc fiind arestat pentru 30 de zile. El poate ataca decizia la instanța superioară.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *