Vicovence de top. Elena Burciu și Denisa Chifan din Vicovu de Jos, șefe de promoție la USV, în 2019. Record incontestabil. Cine sunt ele și cine sunt ceilalți șefi de promoție la facultățile USV

Ce bucurie poate fi mai mare decât atunci când un părinte se află în public, atunci când copilul lui, șef de promoție, aruncă toca în sus la sfârșitul studiilor universitare?  Ce bucurie poate fi și mai mare decât aceea când părinții sunt și vecini în satul lor iar șefi de promoție la Universitate nu sunt mai mult decât 10, iar doi dintre ei sunt chiar ei, copiii lor. Se gândesc ei: Parcă nu mai seamănă deloc cu Elena, cu Denisa, cu acei prunci strânși  în brațe cu douăzeci de ani în urmă. Sunt chiar ele cele care ridică deasupra toca și o aruncă în vânt?

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava  a devenit  un pol cultural și de educație universitară  de primă importanță în țară.  A devenit  și pol universitar internațional, cu certitudine. Aspiranții la statutul de absolvenți ai USV  constată că găsesc oferte diferite, la cele 10 facultăți ale universității sucevene, dar, la absolvire, vor trebui să aibă mare grijă de presiunea venită dintr-un spațiu nu neapărat cunoscut. Pentru cei care se așteaptă la cine știe ce subtilități, spunem că vom vorbi în continuare despre gândurile celor  două tinere absolvente de la Vicovu de Jos  ale USV, Elena Burciu și Denisa Chifan, șefe de promoție.

 

 Am publicat acum două zile un articol despre modul în care USV a decis că trebuie să li se acorde respectul cuvenit șefilor de promoție de la fiecare dintre facultățile universității sucevene, așezând, de-a dreapta și de-a stânga aleii principale care pornește de la Strada Universității către Universitate, imagini cu cei 10 tineri, lideri ai celor 10 facultăți de la Universitatea ”Ștefan cel Mare”, promoția 2019.

Am publicat fotografii  cu această veritabilă ”Hall of fame”, dar nu am identificat pe fiecare dintre cei 10 tineri minunați decât ca nume, poză și facultatea absolvită.

A venit vremea să intrăm în subiect. Spre cinstea unei comunități de nu mai mult de 6000 de oameni, de copii ai acestora și de dascăli dedicați, comuna Vicovu de Jos are toate motivele să se mândrească . Din cei 10 șefi de promoție ale căror imagini au fost așezate de Universitatea ”Ștefan cel Mare” pe aleea șefilor de promoție, se află două absolvente din comuna Vicovu de Jos.

Comuna Vicovu de Jos nu are mai multe sate dar are două școli gimnaziale. Una în centru, alta pe Remezău. S-a întâmplat ca în anul universitar 2019, la două dintre facultățile USV, șefe de promoție să fie două  studente din Vicovu de Jos. Nu se poate așeza ordinea, decât alfabetic, după numele de familie: Burciu Elena și Chifan Denisa.

Sunt două tinere absolvente de facultate care au demonstrat că se face școală foarte bună în Vicovu de Jos, și la școala din Centru, și la școala Remezău. Elena la școala Remezău, Denisa la Școala din Centru, amândouă în aceeași promoție, șefe de promoție! Ce poate fi mai mult de așteptat în sufletul lor și al părinților?

Aceste două tinere, acum mature, au învățat la două licee  care dețin sau tind să își dobândească o excelentă notorietare: Denisa Chifan este bacalaureată a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” iar Elena Burciu este bacalureată la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor”, Vicovu de Sus. Când unii cârcoteau că la liceele tehnologice din mediul semi-urban nu se face carte, profesorii Elenei Burciu au demonstrat contrariul. Când Liceul ”Eudoxiu Hurmuzachi” fusese transformat în liceu industrial, mulți au prevestit căderea sa. Profesorii și Denisa Chifan au demonstrat contrariul.

Am rugat pe cele două tinere din Vicovu de Jos să ne trasmită mai multe informații despre ele, despre munca lor, despre ce doresc de la viață. Neavând nicio altă soluție alternativă la îndemână, algoritmul alfabetic al numelui de familie dispune:

 

Elena Burciu- șef de promoție 2019, Facultatea de Istorie și Geografie, USV

 

Născută la 23 iunie 1997, în Vicovu de Jos, cătunul Remezău. În prezent  urmează  programul de masterat   “Probaţiune, mediere şi asistenţa socială a victimelor infracţiunilor” din cadrul  Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

În anul 2019 a absolvit cursurile  Facultății de Istorie și Geografie; Universitatea  „Ștefan cel Mare”  din Suceava, fiind licențiată în Asistență socială susținând lucrarea „Asistența socială a refugiaților și a solicitanților de azil în România”.

Tot în 2019 a finalizat și programul de formare psihopedagogică din  cadrul Facultății de Științe ale Educației, la Universitatea  „Ștefan cel Mare”  din Suceava Nivel I (inițial)  de studii psihopedagogice (2016-2019), certificarea competențelor pentru profesia didactică ( în învățământ preșcolar, primar și gimnazial).

 În anul 2016  a devenit absolventă a Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Filiera Teoretică,  Profil Uman, Specializarea: Științe sociale.

În perioada 2004- 2012 a fost  elevă a Școlii  Gimnaziale Nr. 2 Vicovu de Jos, Remezău.

Se caracterizează ca fiind o fire dinamică, sociabilă, comunicativă, ușor adaptabilă, având competenţe de comunicare foarte bune  dobândite pe parcursul anilor de studiu, prin participarea la diverse conferințe, workshop-uri, activități de voluntariat și întruniri studențești organizate în cadrul  Universității  „Ștefan cel Mare”  din Suceava. Responsabilă, respectându-și  atribuțiile și îndatoririle, fiind student reprezentant  pentru 18 studenți ai grupei din care a   făcut  parte , șef de grupă cu trei  mandate consecutive. A  reprezentant studenții Facultății de Istorie și Geografie în calitate de șef de promoție 2019.

Denisa Chifan-  șef de promoție 2019, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, USV

Denisa se recomandă tranșant: Am 22 de ani, sunt  vicoveancă de la Barieră. Este absolventă a Școlii Gimnaziale Ioan Vicoveanu nr 1., sub îndrumarea profesorilor dragi ei: educatoarea Iustina Vicoveanu, învățătoarea Elena Țugui, profesor diriginte Ana Carcea, profesoarei de suflet Pompilia Țugui, actual director al școlii.

Este absolventă a profilului matematică-informatică intensiv a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, diriginte  Otilia Bumbu.

A absolvit specializarea  Administrarea Afacerilor a Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, șef de promoție 2019 –  decan prof dr. Carmen Nastase.

Este masterand la specializarea Management si Administrarea Afacerilor al FSEAP, anul I la USV.

Este administrator al THEA LINE INVEST SRL (marochinărie și broderie) , firmă finanțată prin programul ANTUR al Universității Ștefan cel Mare Suceava (conceput de prof dr.  Gabriela Prelipcean) în urma unui concurs de planuri de afaceri, planul ei fiind primul selectat din cele 37 finanțate, numărul total de proiecte înscrise fiind 300. 

”Parcursul meu profesional îl datorez in principal familiei din Vicovu de Jos care m-a susținut în tot ce mi-am propus și tuturor profesorilor pe care îi stimez și în rândul cărora mi-am găsit modele demne de urmat la fiecare vârstă. 

Colegii de top USV ai Denisei și Elenei

Să nu-i uităm însă pe colegii lor, șefi de promoție ai facultăților din cadrul USV Suceava. Vom vedea de unde provin și vom constata că Universitatea din Suceava formează valori nu numai pentru Vicovu de Jos ori numai pentru județul nostru. USV are șefi de promoție 2019 chiar și de peste hotare:

Georgiana Iuliana Apopei, șef promoție la Facultatea de Drept și Științe Administrative este din localitatea Ceahlău, județul Neamț și este bacalaureată a Liceului Tehnologic Corbu, Neamț.

Gabriela Racu, șef promoție la Facultatea de Educație Fizică și Sport, este din Chișinău, Republica Moldova, bacalaureată a Liceului Teoretic cu Program Sportiv Chișinău. Este masterand la USV, specializarea Kinetoterapie, recuperare și modelare corporală.

Dana Huțu, șef promoție la Facultatea de Inginerie Alimentară, este din localitatea Stâncești, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani. Este bacalaureată a Colegiului ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Este masterand la USV, specializarea Managementul igienei, controlul calității produselor alimentare și asigurarea sănătății populației.

Răzvan Constantin Ungurașu, șef de promoție la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, este din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava.  Este bacalaureat al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava Este masterand la USV, specializarea Știința și ingineria calculatoarelor.

Eusebiu Muntean, șef de promoție la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, este din municipiul Suceava. Este bacalaureat al Colegiului Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava. Este masterand al USV, specializarea Ingineria și managementul calității, sănătății și securității în muncă. 

Mihaela Diaconescu, șef de promoție la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării este din localitatea Calafindești, județul Suceava. Este bacalaureată a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava. Urmează cursuri postuniversitare la USV, specializarea DPPD.

Rebeca Simona Iriciuc, șef de promoție la Facultatea de Silvicultură, este din Fălticeni. Este bacalaureată a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava.

Teodora Papuc, șef de promoție la Facultatea de Științe ale Educației este din Lisaura, comuna Ipotești, județul Suceava. Este bacalaureată a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Suceava. Este masterand în Managementul instituțiilor de învățământ.

Felicitări tuturor!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other