VICTOR CONSTRUCT BOTOȘANI, PREFERATA INSTITUȚIILOR DIN SUCEAVA LA LICITAȚII, ȘI-A CERUT SINGURĂ INSOLVENȚA

Spre dezamăgirea multor entități publice din Suceava care nu au făcut economie la osanale în anii trecuți, lăudând prestația firmei VICTOR CONSTRUCT din Botoșani, abonată la câștigarea majorității lucrărilor de investiții în construcții importante de la noi din județ precum și din municipiul reședință de județ, societatea botoșăneană și-a cerut singură intrarea în insolvență la începutul acestei luni. Dosarul a fost depus în data de 1 august a.c. la Tribunalul Botoșani având, pentru cei interesați,  numărul 1758/40/2018. Mâine, 8 august a.c., se va judeca deja primul termen în acest dosar de insolvență, lucru neobișnuit, susțin cei familiarizați cu procedurile instanțelor de judecată fiindcă magistrații se află în perioada vacanței judecătorești care durează până la începutul lunii septembrie iar în acest interval nu se judecă de regulă, decât cazurile de urgență. Nu știm în ce măsură insolvența cerută pentru VICTOR CONSTRUCT chiar de către administratorii acestei firme din județul Botoșani, preferată în județul Suceava la cele mai multe licitații publice importante, constituie un caz de urgență.

Supărarea adevărată pentru acest demers rapid al societății  de construcții din județul vecin vine însă din partea mai multor firme de la Suceava, care au de încasat sume importante de la VICTOR CONSTRUCT, de ordinul milioanelor de lei în total și care vor trebui să se așeze resemnate la coadă, pentru a primi banii ce li se cuvin. Fiindcă procedura insolvenței impune printre altele, desemnarea mai întâi a unui administrator judiciar, care va deschide un registru al creditorilor, unde se vor înscrie la masa credală toți cei care au de primit bani de la VICTOR CONSTRUCT. Sumele neplătite de debitor vor fi achitate conform unei ordini bine stabilite, mai întâi salariile angajaților, apoi datoriile la bugetul de stat, apoi datoriile la bănci abia după aceea debitele către partenerii de afaceri altor categorii de debitori.

În mediul de afaceri sucevean se speculează deja că administratorii de la VICTOR CONSTRUCT și-au cerut într-adins intrarea în insolvență, tocmai pentru a nu-și plăti sau a amâna plata datoriilor către firmele cu care are contracte încheiate.

Printre cele mai importante investiții din Suceava care au fost realizate de firma din Botoșani, spre supărarea constructorilor din județul nostru, a căror oferte au picat la licitațiile organizate, se numără: Reabilitarea Palatului Justiției cu amenajările exterioare aferente, reabilitarea Pasarelei din cartierul Ițcani, asfaltări de străzi și pavelare de trotuare în municipiul reședință de județ, reabilitarea zonei din centrul Sucevei, din fața Palatului Administrativ, amenajarea Zonei de agrement Tătărași, etc. De menționat că patronul Victor Mihalachi și firma VICTOR CONSTRUCT sunt în atenția procurorilor și judecătorilor de ceva vreme, fiind pronunțate condamnări în instanță inclusiv pentru licitații trucate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *