Actualitate

VICTOR PONTA LA SUCEAVA: CEL MAI SIMPLU ESTE SĂ SĂRIM LA BĂTAIE, CEL MAI BUN LUCRU ESTE SĂ O PREÎNTÂMPINĂM”

Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu au fost astăzi oaspeții de onoare ai unei conferințe de presă organizată  de filiala județeană a Partidului ”Pro România” , condusă de Ioan Cătălin Nechifor, deputat și fost președinte al CJ Suceava, din partea PSD.

”Doi premieri și un ministru”  a fost genericul sub care s-a desfășurat conferința din această după amiază, anunțată de parlamentarul sucevean Cătălin Nechifor.  Vioara întâi a fost, desigur, Victor Ponta, președintele Partidului Pro România care a prezentat, pe parcursul mai multor zeci de minute, viziunea sa recentele evenimente politice, indicând drept principali autori, guvernanții actuali, foști colegi de partid ai dumnealui. Victor Ponta a ținut să precizeze, în mai multe rânduri, că știe ce vorbește când se referă la comportamentul jandarmilor din Piața Victoriei de exemplu, care i-au luat la încins pe protestatari, 450 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale. El a arătat că în această lună august a anului centenar românii au trăit cele mai puternice confruntări din ultimii 27 de ani, cu forțele de ordine. ”Am ajuns din nou la violențe, români angajați ai statului se luptă cu alți români.  Cel mai simplu este să sărim la bătaie. Cel mai bun lucru este să o preîntâmpinăm”, a spus Victor Ponta, președintele Partidului Pro România.

”Nu există nicio scuză. Sunt aceiași oameni preluați din galeriile de pe Național, care sunt monitorizați de ani întregi ăi cărora li se interzice accesul pe stadioane.  Poliția știe cine sunt, nu trebuia decât să primească un ordin să acționeze”, a declarat Victor Ponta, care a concluzionat că a existat o premeditare din partea ministrului de interne Carmen Dan și a lui Liviu Dragnea. În opinia sa, vorbele celor doi au fost puse în gura unor jurnaliști, fiind recunoscut de la distanță stilul politicienilor. El a mai arătat că două posturi de televiziune au oferit pentru evenimentele din Piața Victoriei, două povești diferite cel puțin în ceea ce o privește pe jandarmerița cu coloana fracturată în urma bătăii încasate de la protestatari care pe un alt post se pupa bine mersi cu ministrul Carmen Dan fără semne vizibile de fractură de coloană.

”Jandarmeria, dacă a acționat fără ordin, trebuie să răspundă penal, la fel ca și huliganii. Dacă au acționat în baza unui ordin scris, semnatarul acestui ordin este un infractor, chiar dacă se numește Carmen Dan, fost prefect de Teleorman, care execută ordinele lui Liviu Dragnea. Membrii galeriilor, cunoscuți și înregistrați la Jandarmerie au fost în Piață. Se știa că sunt acolo. Cum s-a ajuns în anul centenar să ne batem la București ca pe vremea mineriadelor? Vinovați sunt Dragnea, Dăncilă dar și președintele Iohanis, care nu a făcut nimic”, a conchis Victor Ponta, fost premier, președinte al Partidului Pro România. (N.R.)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *