Mopan Suceava
Actualitate

Videoconferință privind traseele posibile ale Autostrăzii A7, Siret – Suceava – București. Temele discutate, descrise de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat astăzi că a luat la o videoconferință alături de alți participanți, în total 25 , pentru a discuta traseele propuse pentru Autostrada 7 , Siret – Suceava – Pașcani – București.  Proiectanții au propus mai multe variante de traseu pentru viitoare autostradă.

” Mă bucur că proiectanții, cele două firme care au câștigat licitația, ne-au prezentat mai multe variante de traseu. Între Suceava și Siret au fost prezentate 5 variante de traseu, 3 prin estul municipiului Suceava, 2 prin vestul municipiului reședință de județ. Traseul Dolhasca – Pașcani – Suceava cu toate variantele a fost de asemenea prezentat. Sunt variante de traseu pe valea Siretului, sunt variante de traseu de la Dolhasca paralel cu calea ferată, variante care merg de la Dolhasca la Fălticeni, una ocolește Fălticeniul prin est, alta prin vest”, a explicat Gheorghe Flutur, care a salutat faptul că proiectanții s-au ținut de cuvânt.

” Mai trebuie câteva chestiuni impuse. Am cerut să se aibă în vedere modernizarea punctului vamal Siret. A fost informată și partea ucraineană de construcția Autostrăzii A7. Se va ține seama de rețelele de înaltă tensiune,   de căile ferate și intersecția autostrăzii cu căile ferate, de intersecția cu drumuri naționale, județene și comunale, de rezervații naturale și restricții în aceste rezervații, mă refer în primul rând la pădurea Zamostea, fiind  una din variante care se discută spre Siret.”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a arătat că întâlnirea în sistem videoconferință de astăzi a  reprezentat o primă punere în temă a autorităților locale pentru că dintre cei 25 de participanți, au fost primari de la Siret, de la Suceava dar și din celelalte localități de pe trasee, au fost reprezentați ai Agenției de Mediu, ai Apelor Române și a tuturor autorităților implicate.

”Am convenit cu Compania Națională de Drumuri și cu proiectanții ca după 10 ianuarie 2021 să venim cu observații la aceste trasee posibile, în așa fel ca Autostrada să prindă contur”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Suceava.  

El a făcut o precizare foarte importantă:

”Această Autostradă A7 este prinsă în Programul de conformare și reziliență, cu finanțare din fonduri europene.  Toată lumea este interesată să grăbim documentația tehnică care va trebui pusă la dispoziție beneficiarului, ca să se poată scoate la licitație lucrările”

Gheorghe Flutur a anunțat că sucevenii vor fi ținuți  la curent cu observațiile  care vor veni de la populație, de la primari, de la celelalte entități în așa fel încât ca să fie găsită soluția cea mai bună pentru traseul Autostrăzii A7..

”Va trebui să conectăm și Aeroportul Ștefan cel Mare, să gândim anumite zone unde traficul este acum aglomerat. Să ne gândim că legătura Siret – București este  una aglomerată iar această autostradă va avea rolul de a conecta tot ce înseamnă mijloace de transport  care vin din România dar și din Ucraina și din nordul Europei. Ne interesează să avem traseul optim pentru că urmează apoi stabilirea celorlalți pași în ceea ce privește demararea lucrărilor la Autostrada Siret – Suceava – București. ”, a arătat Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *