Mopan Suceava
Actualitate

Vijelii, descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, de azi până joi. Județul Suceava sub COD GALBEN

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, începând de azi, 25 mai până joi, 27 mai, ora 20:00. Fenomenele vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Notă: Vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

 Pentru perioada 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00 a fost emisă o atenționare meteorologică COD GALBEN, de instabilitate atmosferică temporar accentuat.

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *