Evenimente

Vilă distrusă de flăcări la Cârlibaba, de la un coș de fum deteriorat. Prejudiciu: 100.000 de lei

Astă noapte, înainte de ora 12.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că în comuna Cârlibaba, în zona Biserici de Iarnă, arde o casă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că duminică, pe la ora 12.00, unul dintre proprietarii imobilului, un bărbat în vârstă de 33 ani, s-a întors la domiciliu după o săptămână în care a fost plecat la muncă. Locuința de domiciliu este un duplex compusă din parter și etaj, cel în cauză locuind la etaj, iar tatăl său și fratele lui  la parter.

Ajuns acasă, bărbatul de 33 de ani a aprins focul în soba de teracotă pentru încălzit, situată în dormitorul său. Focul a ars în sobă până noaptea târziu. Înainte de miezul nopții, acesta a auzit pocnituri în podul locuinței, și a observat flăcări în jurul hornului. A alarmat locatarii locuinței și vecinii și au fost anunțați pompierii

Au intervenit lucrători din cadrul Detașamentului de pompieri Vatra Dornei şi Grupei de pompieri voluntari Cârlibaba, o ambulanță SMURD, care au localizat și stins incendiul. Aceștia au stabilit cauza probabilă a incendiului „coș de fum deteriorat sau neizolat corespunzător”.

În urma incendiului a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafața de 150 metri pătrați, 50 metri pătrați din etajul locuinței, construită din lemn și acoperită cu tablă.    

Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 100.000 de lei.

Nu au rezultat victime omenești în urma producerii incendiului, însă a existat risc de propagare la locuințele și anexele vecine.         

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *