Mopan Suceava
Evenimente

Vilă în flăcări la Gura Haitii de la coșul de fum al centralei termice, neizolat corespunzător

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit ieri după amiază,  cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o vilă din satul Gura Haitii, comuna Șaru Dornei. Incendiul a fost anunțat la ora 14.35.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul si etajul casei, cu pericol de propagare la întreaga clădire și la anexele gospodărești. Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical soțului proprietarei  în vârstă de 73 ani, pe care l-au transportat ulterior la spital, pentru investigații suplimentare. Au ars acoperișul casei pe aproximativ 120 mp, tavanul etajului pe 100 mp și pereții etajului pe 30 mp. Au fost afectate mai multe bunuri din interior – obiecte de mobilier, aparate electrice și electronice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un burlan metalic neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Incendiul a fost lichidat la ora 18:20, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente.

S-a stabilit că în cursul zilei de 01.02.2020 proprietara de 65 de ani  a făcut focul în centrala termică din locuință, după care a mers într-o altă cameră iar la un moment dat, când a ieșit din imobil a observat fum la acoperișul imobilului, anunțând incendiul  prin 112. 

Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la suma de 40.000 de lei. Locuința nu era asigurată.   

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *