Vine frigul! Temperaturi în zona înghețului, de miercuri încolo, în județul Suceava. Vremea în județul nostru pentru săptămâna viitoare

Cum s-a anunțat deja, de săptămâna viitoare vremea se va răci puternic atât în județul Suceava cât și aproape în toată țara. Cauza o reprezintă  o masă de  aer arctic care va pătrunde în  Europa Centrală și care va avea influență și pe teritoriul României.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) în țara noastră temperaturile minime vor scădea treptat spre 1 grad sau chiar 0 grade în Moldova, în Transilvania și în Maramureș. Cele mai ridicate temperaturi minime vor fi în Dobrogea, 4-7 grade. De asemenea, în ultimele zile din octombrie se vor instala și ploile. La munte, între 27 și 3 noiembrie este prognozată lapoviță și chiar ninsoare

În România, potrivit ANM, luni încă mai sunt așteptate temperaturi blânde, de 17-20 de grade în Maramureș, Transilvania, 16-22 în Moldova și Dobrogea, 18-23 în Crișana, 21-25 în Banat, 21-26 în Oltenia și 20-25 în Muntenia, urmând ca de marți vremea să se schimbe.

 

Ploile vor cuprinde suprafețe din ce în ce mai extinse, iar la peste 1.800 m se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

 

În Transilvania, minimele vor coborî spre o medie de 0 grade pe 30 octombrie. Temperaturile vor scădea, în Maramureș, spre 0 grade, în medie, pe parcursul intervalului 31 octombrie – 3 noiembrie.

În Moldova minimele vor coborî spre o medie de 1 grad pe 30 octombrie. În Muntenia și Oltenia, după 28 octombrie, media temperaturilor minime va atinge valori de 2…3 grade.

În Dobrogea va fi cel mai cald în intervalului 29 octombrie -3 noiembrie, când temperaturile minime se vor încadra între 4 și 7 grade, în medie.

 

Vremea în județul Suceava, pe zile, prognoză pentru săptămâna viitoare

Iată cum va arăta vremea în județul Suceava începând cu ziua de mâine, 28 octombrie și până la sfârșitul săptămânii,  potrivit site-ului vremea.net:

  • Luni, 28 octombrie: minima 5 grade Celsius, maxima 16 grade, zi senină;
  • Marți, 29 octombrie: minima 5 grade Celsius, maxima 8 grade, cer predominant noros cu ploi dimineața și seara; la munte, lapoviță și ninsoare;
  • Miercuri 30 octombrie: minima 0 grade Celsius, maxima 4 grade, cer predominant noros cu ploi dimineața și seara, la munte, lapoviță și ninsoare;
  • Joi 31 octombrie: minima -3 grade Celsius, maxima 4 grade, cer senin;
  • Vineri 01 noiembrie: minima -3 grade Celsius, maxima 6 grade, cer senin; dimineața ceață;
  • Sâmbătă 02 noiembrie: minima -2 grade Celsius, maxima 9 grade, cer înnorat cu perioade de ceață.

ANM a făcut precizarea că temperaturile resimțite vor fi mai coborâte cu până la 6 grade din cauza vântului care va bate în acest interval.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.