Violența în familie a crescut ori victimele prind curaj? Un nou caz: o femeie din Suceava, bătută de soț a cerut ordin de protecție împotriva acestuia

S-au înmulțit oare cazurile de violență în familie, ori doar numărul celor reclamate?

O considerăm o întrebare bună pentru psihologi dar realitatea ne determină să credem că statistica este mai mare după ce legiuitorul a oferit persoanelor agresate în interiorul familiei posibilitatea de a solicita ordin de protecție împotriva agresorului, oricare ar fi acesta.

Oferim astăzi un nou exemplu, după cele câteva prezentate deja, petrecute la sfârșitul săptămânii trecute în județul Suceava.

La 28.01.2019, ora 18:10, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct despre faptul că o femeie este agresată fizic de către soțul ei.

La fața locului a fost identificată apelanta, care a declarat verbal că a primit un mesaj pe telefonul mobil de la vecina sa prin care aceasta îi solicita să apeleze la Poliție deoarece este agresată fizic de soțul ei, aflat în stare de ebrietate. Cunoscând faptul că nu este prima data când vecina ei este agresată de soț, apelanta a sunat la Poliție.

La adresa indicată a fost identificată victima care a declarat că în seara de 28.01.2019, în jurul orei 18:00, a fost lovită și trasă de păr, de către soțul ei, pe motivul geloziei acestuia. Deoarece agresorul nu a fost găsit la fața locului, s-a luat legătura telefonic cu acesta, ulterior revenind la domiciliu.

Femeia a solicitat ca organele de poliție să emită ordin de protecție împotriva soțului.

În urma rezultatului formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit că în cauză se impune emiterea unui ordin de protecție împotriva acestuia, fapt pentru care a fost emis ordinul de protecție provizoriu din 28.01.2019 împotriva acestuia, pe o perioada de 5 zile (120 ore), începând cu data de 28.01.2019, ora 20:40, până pe data de 02.02.2019, ora 20:40, precum și să păstreze o distanță minimă de 50 m față de victimă, locuință și locul de muncă.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, unde i s-a adus la cunoștință obligațiile prevăzute de ordinul de protecție, totodată fiindu-i înmânat un exemplar al acestuia.

Organele de ordine şi siguranţă publică au întocmit un proces verbal de constatare privind săvârşirea infracțiunii de „violenţă în familie”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *