Violență în familie, la Moara

Aproape zilnic se petrec cazuri de violență în familie, care sunt de multe ori neaduse la cunoștința publică. Atunci când sunt făcute cunoscute, tocmai victimele fac un pas înapoi, de teama consecințelor ulterioare ale curajului asumat. Un caz, ca multe altele, s-a petrecut luni seară la Șcheia. Au intervenit polițiștii în urma apelului disperat al unei femei care era bătută de soțul ei.
Luni seară, pe la ora 17.31, polițiștii din Şcheia au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie de 37 ani, din comuna Moara, că este agresată fizic de către soţul său, de 39 ani.
Din verificările polițiștilor s-a stabilit că ieri, în jurul orei 17.20, apelanta a revenit la domiciliu, iar soţul a provocat scandal pe motiv că aceasta nu îi este fidelă.
Femeia a declarat că nu doreşte acordarea de îngrijiri medicale deoarece nu a suferit leziuni vizibile, însă solicită tragerea la răspundere penală a soţului pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.
Cu ocazia audierii apelantei i s-a adus la cunoştinţă prevederile Legii 217/2003 privind ordinul de protecţie şi că se poate adresa Judecătoriei Suceava în vederea emiterii unui astfel de ordin. În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de Rusu Petru sub aspectul comiterii infracţiunii de „violenţă în familie”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *