Viorica Dăncilă: a fost rezolvată problema „Utilități și Mediu”. Eugen Teodorovici: Primarii nu mai au obligația să plătească ceea ce nu s-a făcut

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, la Fălticeni, că a fost rezolvată problema pentru proiectul „Utilități și Mediu” din județul Suceava care trena de foarte mulți ani.

”Primariile  nu mai au nicio obligație să platească ceea ce nu s-a făcut. Statul, pentru primarii care au plătit pe degeaba, le rambursează acești bani. Stingem obligația pentru dânșii”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a explicat că pentru localitățile inlcuse în proiect, dar care nu au beneficiat de gaz natural, statul va prelua aceste datorii și a arătat că la rectificarea bugetară se asigură, toți banii pe care primarii i-au plătit și nu au avut investiții sau nu au plătit și trebuie să plătească.„Rectificarea asigură toți acești bani.

Teodorovici a afirmat ca toți banii pe care aceste localități i-au plătit în mod nejustificat pentru că au plătit pentru ceva care nu s-a făcut, este corect să primească toți banii înapoi.
„Cei care nu au plătit și trebuie să plătească și nu au investiția, statul preia acea obligație. De azi înainte nu se mai plătește niciun ban nici anul acesta nici în anii care urmează pentru cele două categorii. Și cei care au plătit primesc toți banii înapoi”, a spus ministrul Finanțelor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.