Mopan Suceava
ActualitateEditoriale

Viraje, ambuteiaje și ciocniri în intersecții politice. Condamnări publice

Ce minunat  peisaj politic local astăzi, privit de la volan! Ce frumoase cărări, ulițe, străzi, șosele, autostrăzi! Cum se mai circulă în coloană pe toate aceste rute,  de la cea mai largă la cea mai strâmtă și viceversa!

Dar hopa!

Când se produc viraje bruște pe aceste artere politice, cum se procedează?

Există o regulă:

Atunci când nu mai există reguli de bună înțelegere în coloana politică a unui partid, cu  toate autobuzele  de susținători în spate, când toate jurămintele exprimate cu doar puțină vreme înainte au fost încălcate, Regulamentul spune: Condamnăm!

Să ne uităm noi mai cu atenție în grădina noastră, la Suceava, ca să nu generalizăm:

Domnul Cărare, primar USR PLUS la locul de muncă,  s-a enervat pe  domnul Mîndruță, fostul lui șef, ajuns senator pe listele aceluiași partid, care a oprit astă vară la o intersecție politică, a așteptat două – trei luni culoarea potrivită a semaforului  și a virat rapid acolo unde a simțit că i se potrivește, în PSD.  Domnul Cărare a reacționat: Condamnăm!

Sâmbătă, 8 octombrie 2022,  AUR, sau, mă rog, susținătorii  acestui proiect politic, au convins  100 de suceveni să li se alăture, măcar în poza de pe treptele palatului administrativ, ruinat în urma incendiului din martie 2021. Vinovați pentru slaba participare la protest  au fost indicați oamenii care nu le-au venit alături. Au oferit rapid și explicațiile, pe rețelele de socializare: Sucevenii sunt comozi,  nu se revoltă,  sunt vânduți sistemului etc. Se poate remarca faptul că cei 100 de protestatari din Suceava reflectă fracția rezonabilă a marelui protest anterior de la București, sub egida AUR, dacă folosim cifrele oficiale: 4000 protestatari în capitală, 40 de județe în țară, 100 de  protestatari în Suceava, o medie onorabilă. Condamnăm!

De la debutul coaliției PNL – PSD, formată după plecarea de la guvernare a USR PLUS, povestea cu cele două săbii care nu încap într-o teacăs-a tot confirmat, zi de zi, prin atacurile directe ori cu mantinela între cele două mari partide. La Suceava, PSD nu atacă direct PNL, dar îl covârșește pe președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care este și președinte al Consiliului Județean, cu felurite reproșuri. Că de ce se laudă Flutur cu realizări care nu-i aparțin,  fiindcă de fapt PSD a construit proiectele. Că de ce se filmează cu acestea, când sunt atât de multe chestiuni nerealizate în județ.  De o zi încoace, PNL-ul sucevean a trecut la ascuțirea săbiilor și a sulițelor, a transmis mesaje de răspuns către colegii de coaliție  social democrați și au spus și ei: Condamnăm!

Zilele acestea s-au produs primele ciocniri importante pe drumurile principale ale politicii sucevene. Circulația este tot mai intensă,  se produc tot mai multe ambuteiaje,  claxoanele se aud tot mai intens, iar  virajele cu viteză mare din sensul giratoriu politic județean deja produc efecte, prin clasica forță centrifugă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *