Vizită fulger a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la Suceava. Prefectul Mirela Adomnicăi trimisă în decor, la fel și președintele PSD Suceava, Ion Stan. Deputatul ALDE, Ștefan Aexandru Băișanu, în prim-plan la vizita de lucru de la Șoseaua de centură

Ministrul Transporturilor , Răzvan Cuc, a ales cea mai proastă zi cu putință din noul mandat al domniei sale, pentru a demonstra noua sa eficiență în calitate de ministru de transporturi la nivel național.

Atât de lipsit de inspirație și atât de plin de îngâmfare a fost aranjatul cu gel  capilar ministru Răzvan Cuc, de a trimis-o în ultimul rând al susținătorilor pe  Mirela Adomnicăi, prefectul numit de PSD în județul Suceava care, cu mai puțin de 50 de kilograme în trup dar cu 1,5 kilograme de creier folositor în interiorul calotei craniene, i-a pus la treabă pe meseriașii care au repus în funcțiune podul de peste Suceava de la Milișăuți în jumătate de an, în 2018, din vară până la sfârșit de toamnă.

Prefectul Mirela Adomnicăi a fost sprijintă anul trecut de toți sucevenii, nou pod este acum funcțional.

Ce a făcut astăzi ministrul gelat Răzvan Cuc, nu a putut convinge pe nimeni. Nici pe colegii lui din alianța politică de la noi din județ, nici pe cei interesați de avântul reluării investițiilor, la Rădăuți și la Suceava, nici pe jurnaliștii care, pentru a reuși să țină traseul ministrului Cuc au fost nevoiți să își contramandeze mai multe întâlniri prefigurate anterior, în jurul orelor anunțate din programului ministrului cu părul gelat, cu o zi înainte.

Nu reprezintă o problemă mare schimbarea de program al unui ministru, se mai întâmplă astfel de lucruri fiindcă intervin situații când unii dintre oficialii publici nu reușesc să ajungă la ora stabilită într-un anumit loc și de aceea își cer scuze pentru întârziere.

Dar când un oficial anunță că va fi prezent cu un ceas mai devreme undeva iar  jurnaliștii care își făcuseră deja un alt program, prezumându-se că programul unui politician ministru contează în propria sa autoevaluare, semnele de întrebare se adună.

Mai ales că, în cazul nostru, acest politician pe nume Răzvan Cuc, ministru al  Transporturilor, a venit la Suceava să convingă electoratul local că cele două șosele de centură, aferente municipiilor Suceava și Rădăuți vor fi terminate și date în folosință până la sfârșitul anului.

Răspunsurile sale și recomandările de a se filma și efortul firmelor care rup cu excavatoarele hălci mari dintr-un versant,  ar putea fi concludente pentru a înțelege faptul că Răzvan Cuc este, în noul său mandat, pus pe treabă și dispus să viziteze noile vechi șantiere din județul Suceava, de fiecare dată când va trebui.

Ministrul Transporturilor nu a pierdut prilejul de a trimite în derizoriu inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cea cu lopata pe șantier și care,  în urma analizei pe fotografii ar și aruncat nisip în spatele unei mașini cu tracțiune pe față. Nu este foarte clară pentru ministrul Răzvan Cuc nici inițiativa suceveanului Ștefan Mandachi, care a făcut cu 4500 de euro primul metru de autostradă din Moldova undeva pe la Cumpărătura, pe un teren privat și fără a respecta, cum spun unii, procedurile, fără autorizație de construire și fără acceptul guvernului,pasămite.

Eschivându-se să ofere termene precise privind începerea lucrărilor pentru autostrada Iași – Târgu Mureș ori pentru drumul rapid București  – Suceava – Siret, ministrul Răzvan Cuc i-a trimis în decor pe prefectul Mirela Adomnicăi, de Ziua Femeii, acordând o importanță tangențială  președintelui PSD Suceava, senatorul Ion Stan, primindu-l aproape pe deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, președintele ALDE Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *