Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/05/noaptea-muzeelor-2019-cu-program-722x1024.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Vizitare gratuită, spectacol cu focuri, Mike Godoroja &Blue Spirit, duplex cultural Suceava-Fălticeni, pe 18 mai de Noaptea Muzeelor, la Muzeul Bucovinei. Programul complet al evenimentelor

Muzeul Bucovinei va marca și în acest an Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2019, printr-o serie de evenimente organizate la Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Hanul Domnesc.

De asemenea, ca și la edițiile anterioare, intrarea la Muzeul de Istorie, Muzeul de Științele Naturii,  Muzeul Etnografic ”Hanul Domnesc”, Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun a Sucevei este gratuită începând cu ora 18 și până la ora 24, excepție făcând Muzeul Satului unde programul se termină la ora 20.

O inițiativă care a avut mare succes la public a constiuit-o organizarea duplexului Suceava-Fălticeni, iubitorii nocturni de cultură din Suceava și Fălticeni, având posibilitatea să viziteze, cu mijloace de transport puse la dispoziție de muzeu, obiectivele culturale din cele două orașe.

Astfel, Muzeul Bucovinei împreună cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu“, Muzeul “Mihail Sadoveanu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” și Galeria Oamenilor de Seamă – din Fălticeni, organizează Noaptea Muzeelor în duplex Suceava-Fălticeni!

În data de 18 mai, la ora 18 şi la ora 2030, în faţa Muzeului de Istorie vor fi puse la dispoziție autocare cu care vizitatorii vor călători, gratuit, dintr-un oraș în altul cu scopul vizitării obiectivelor muzeale.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc anul pe 18 mai.

Programul evenimentelor organizate de Muzeul Bucovinei cu ocazia Noapții Muzeelor:

Muzeul de Istorie – ora 18: Recital O Noapte la Muzeu, Mike Godoroja &Blue Spirit, Sala de conferințe a Muzeului de Istorie

Hanul Domnesc – ora 18:30:Recital de pian  susținut de prof. Riciard Gagiu, ( Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava)

Cetatea de Scaun a Sucevei – ora 21:OVizitare gratuită, spectacol cu focuri, recital Mike Godoroja &Blue Spirit, duplex cultural Suceava-Fălticeni, pe 18 mai de Noaptea Muzeelor, la Muzeul Bucovinei. Programul complet al evenimentelorrdinul Solomonarilor – Spectacol cu focuri, în șanțul de apărare al cetății, Ciuleandra

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.