Vizite la ministere ale primarului Ion Lungu. Discuții despre proiecte în domeniul digitalizării dar și privind finanțarea viaductului de pe ruta alternativă Suceava – Botoșani

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut o întâlnire la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării cu ministrul Sebastian Burduja.

Acolo a discutat posibilitatea de a promova proiecte din domeniul digitalizării în perioada următoare, în colaborare cu specialiști din cadrul ministerului.

”Avem posibilitatea să promovăm proiecte în domeniul digitalizării pe Programul Operațional Regional unde avem prealocată suma de 2.766.705,91 euro, pe PNRR și de asemenea în cadrul proiectului „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în anul 2030”. De asemenea am discutat cu domnul ministru să accesăm fonduri în domeniul digitalizării pentru unitățile de învățământ, un proiect integrat, în colaborare cu Ministerul Digitalizării și Ministerul Educației.”, a transmis Ion Lungu

De asemenea, el a avut discuții la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu coordonatorul proiectului PNI Anghel Saligny, cu care a stabilit concret modalitatea de depunere spre finanțare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei repartizată de minister, prin care se va realiza viaductul în lungime de 1015 m de peste cale ferată aferent proiectului Ruta alternativă Suceava-Botoșani.

”În urma discuțiilor avute la București, la Ministerul Dezvoltării sperăm că primele autobuze de la firma Solaris să vină la Suceava în luna septembrie.

Totodată am participat la Ministerul de Finanțe, la Comisia de Autorizare Împrumuturilor Locale, prin proiectul de rectificare bugetară din acesta lună plafonul pentru trageri pentru anul 2022 va fi majorat cu suma de 500 milioane lei, ceea ce va permite finanțarea creditelor la autoritățile locale care sunt pe lista de rezervă.

Discuțiile purtate au fost constructive și vor conduce la rezolvarea problemelor ridicate în perioada următoare.”, a mai arâtat primarul municipiului reședință de județ.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *