Actualitate

Vladimir Găitan, cunoscutul actor originar din Suceava, a încetat din viață. În februarie anul anul acesta împlinise 73 de ani. S-a luptat cu cancerul timp de trei decenii

Cunoscutul actor român Vladimir Găitan,  originar din municipiul Suceava, a încetat ieri din viață după ce timp de 30 de ani s-a luptat cu cancerul.

Născut pe data de 2 februarie 1947 în Suceava, a absolvit Institutul de Teatru și Artă Cinematografică în 1970.  A debutat în cinematografie, student fiind  în celebrul film Reconstituirea, regizat de Lucian Pintilie, alături de colegul și prietenul său George Mihăiță. A jucat pe parcursul carierei sale în filme remarcabile, precum Ultima noapte de dragoste  – 1979, Duelul – 1981, Năpasta – 1982, Întunecare – 1985, Oglinda – 1993, Femeia visurilor – 2005 etc.

A fost și director al Teatrului Nottara, pentru o perioadă, din 2001. A interpretat roluri memorabile pe scenă, dar și în seriale de televiziune.

În 13 decembrie 2002, Vladimir Găitan a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, la împlinirea unui secol și jumătate de la înființarea Teatrului Național din București.

În anul 2008 i s-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

(foto: Cinemapro)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *