Vom crea condițiile pentru ca în curând turismul să poată „exploda” pe Rarău. Proiecte de dezvoltare a zonei turistice Rarău, anunțate de Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur anunță proiecte de anvergură care vor contribui la dezvoltarea turismului în zona Rarău.

Gheorghe Flutur a transmis că se lucrează la un PUZ pentru Muntele Rarău pentru ca această zonă să fie pusă și mai mult în valoare, fără a agresa în vreun fel natura.

”Noi am creat infrastructura pentru ca pe Rarău să se poată ajunge din mai multe părți. Ne gândim să organizăm mai multe evenimente de amploare așa că, pentru turiștii care vor ajunge aici, va fi nevoie să fie amenajate locuri de parcare și apoi, mai sus, locuri de campare.

Vom crea condițiile pentru ca în curând turismul să poată „exploda” pe Rarău. Pe lângă autoritățile locale și județene așteptăm să ne fie alături, ca parteneri, agenți economici, agențiile  de turism, pentru a promova zona”, a spus Flutur.

Al doilea proiect de dezvoltare turistică a județului Suceava este cel prin care se dorește punerea în valoare a punctelor de belvedere din județ.

”Sunt necesare investiții pentru turiștii care ajung în număr mare aici. Pe Rarău se pretează o astfel de amenajare. De curând am vorbit despre turnul panoramic de la Gura Humorului iar în județul Suceava avem peisaje deosebite și multe pasuri, inclusiv la granițele județului, unde se pretează și sunt cerute puncte de belvedere. Vedeți aglomerațiile de la Palma, trebuie amenajate parcări, locuri de picnic, cu un minim de utilități și facilități pentru turiști. Pentru început, cred că cei de la Drumuri Naționale ar trebui să rezolve împreună cu autoritățile locale problema amenajării unor parcări în zona punctelor de belvedere”, a transmis președintele Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *