Actualitate

Vor fi înființate centre de colectare a ambalajelor. Fiecare ambalaj de sticlă, plastic sau metal va putea fi returnat pentru 0,5 lei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern 1074/2021,  începând cu data de 30 noiembrie 2023 , sucevenii care vor returna un ambalaj nereutilizabil la centrele de returnare din oraș, vor primi 0,5 lei, ca urmare a intrării în vigoare a sistemului de garanție -returnare, pentru ambalajele primare nereutilizabile  de  sticlă, plastic sau metal,  cu volume cuprinse intre  între 0,1  și 3 litri.

El a mai arătat că a avut o discuție la sediul Asociației Municipiilor din România cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea Fechet, pe două  teme importante: sistemul de garanție returnare și taxa pe economia circulară.

El a propus să se înființeze  la Suceava unul din cele 17 Centre Regionale, conform prevederilor HG 1074/2021  , unde ambalajele returnate vor fi numărate, sortate, pregătite  pentru reciclare, in colaborare cu operatorii de salubritate.

În plus, Ion Lungu a propus înființarea  a 5 centre in cartiere, sub coordonarea Sistemului de Garanție Returnare, in vederea organizării și operării punctelor de returnare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *