Actualitate

„…vorba doamnei Bardă”, vernisaj Ileana Bardă, la Muzeul de Istorie

 

Miercuri, 31 mai 2023, ora 16, în foaierul Muzeului de Istorie din cadrul Muzeului Național al Bucovinei,  va avea loc vernisajul expoziției  „…vorba doamnei Bardă”, cuprinzând lucrări ale pictoriței Ileana Bardă,  artist cu multiple valențe, care a plecat în eternitate în anul 2004.

Expoziția este inițiată de Tatiana Chideșa și conține lucrări provenite exclusiv din colecții private.

”În lucrările expuse se regăsesc temele preferate ale artistei, multe dintre acestea fiind personalizate prin dedicații pline de umor. Veți regăsi pe simezele muzeului de la autoportrete, flori, naturi statice, peisaje până la grafică sau desen satiric, lucrări realizate într-o manieră personală, inconfundabilă.

Expozitia va fi prezentata de prof. Elena Andriescu.

La vernisaj, Marius Alexandru Aluncarite, profesor la Colegiul National de Arta „Ciprian Porumbescu” va sustine un recital de chitara clasică.”, se arată în comunicat5ul de presă al Muzeului Național al Bucovinei.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), premiată în 1981 şi 1982 la concursul „Voroneţiana” de la Gura Humorului, Ileana Bardă a fost recompensată pentru meritele sale cu titlul „Cetăţean de onoare” al municipiului Suceava în anul 2000, iar una din străzile oraşului îi poartă numele.

Ca un omagiu adus personalității artistice creatoare și a omului Ileana Bardă (1931-2004), expoziția se vernisează și deschide pentru public în preajma zilei sale de naștere: 1 iunie.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *