Mopan Suceava
Evenimente

“vorbIMM despre: Regenerarea României”, eveniment dedicat dezvoltării economiei românești, organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România în parteneriat cu Patronatele IMM din județul Suceava

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România în parteneriat cu Patronatele IMM din județul Suceava au organizat în ziua de 28 februarie 2024, la Suceava, un nou concept de evenimente dedicat dezvoltării economiei românești, intitulat “vorbIMM despre: Regenerarea României”.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea conceptului “REGENERAREA ROMÂNIEI” prin evidențierea oportunităţilor de angajare, sprijinirea agenţilor economici și încurajarea muncii în rândul tinerilor.

Astfel, în prezența a 300 de participanți,  au fost dezbătute subiecte de interes pentru IMM-uri și au fost prezentate oportunitățile existente în sfera muncii în vederea dezvoltării mediului de afaceri prin susținerea tinerilor în urmarea unui nou traseu educațional și explicarea principiilor de educație financiară.

Au luat cuvântul:

–         Florin JIANU, președinte CNIPMMR

–         Răzvan POPESCU, Subsecretar de Stat MIPE

–        Ionel – Florian LIXANDRU, Secretar de stat Ministerul Educației / Învățământ preuniversitar și Relația cu Parlamentul

–        Gheorghe FLUTUR, Președinte Consiliul Județean Suceava

–         Petru CRĂCIUN, Inspector general adjunct Inspectoratul Școlar Județean Suceava

–       Doina IACOBAN, Antreprenoare, specialist în atragere și implementare fonduri europene

–        Vasile ASANDEI, Director general ADR Nord-Est

–      Mihai DIMIAN, Rector Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava

–       Andreea NEGRU, Președinte PEFA

–        Lorena STOIAN, Prim vicepreședinte PEFA

–         Giacomo SOLARI, Șeful Biroului de Cooperare Elvețiană din cadrul Ambasadei Elveției în România

–        Mălin POPA, Director Resurse Umane AEROSTAR

–       Vasile Mihai MISTALSCHI, elev Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, domeniul mecanică

–         Romeo ANTOCHE, Director Executiv Corporate BCR

–         Nicoleta VATLAVEC, Manager corporate Groupama

Moderatori: Liliana AGHEORGHICESEI, Președinte PIMM Suceava,  Ray. F. IUNIUS, Consilier onorific al Primului Ministru.

 

Lipsa forței de muncă și stagnarea investițiilor destinate dezvoltării IMM-urilor sunt problemele acute cu care mediul de afaceri se confruntă. Pentru a găsi soluții este nevoie de comunicare între actorii interesați, iar evenimentul de astăzi, „VorbIMM despre: Regenerarea României” vă permite să purtați un dialog interactiv și constructiv. Vă încurajez să adresați întrebări pentru că doar astfel putem face pași înainte” a susținut doamna Liliana Agheorghicesei – președinte Patronatele IMM Suceava și vicepreședinte CNIPMMR.

Începem astăzi o serie de evenimente în care vom discuta despre o revitalizare a țării sub umbrela conceptului „VorbIMM despre: Regenerarea României” care debutează cu cele 2 componente primordiale: IMM-urile și educația. Munca noastră de reprezentare a IMM-urilor este continuă.” a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR, în cadrul evenimentului.

Evenimentul a fost astfel perceput de invitați ca pe o necesitate pentru mediul economic, dialogul purtat fiind unul interactiv și dinamic, focusat spre soluționarea impedimentelor care obturează evoluția IMM-urilor și nu numai.

.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *