Vreti recolte de broccoli de calitate? Folositi seminte de broccoli premiate!

Broccoli este adesea poreclit „copac” datorita tulpinii sale de culoare verde deschis si a capului inflorit strans, de culoare verde inchis. Creste inconjurat de frunze gri-verzui care sunt, de asemenea, comestibile, dar sunt adesea indepartate inainte de a fi vandute comercial. Cuvantul broccoli inseamna „brate mici” sau „lastari” in italiana si se crede ca legumele isi au originea acolo. Legumele accesibile necesita putina pregatire in afara de spalare si tundere si pot fi feliate, tocate sau lasate intregi. 

Broccoli este o leguma extrem de versatila si se foloseste in multe metode de preparare. Inainte de utilizare, clatiti si uscati-l si, daca este necesar, taiati orice parte maro de pe tulpina taiata. Unele retete necesita curatarea tulpinii, in timp ce altele folosesc doar buchetele. Fiecare parte de broccoli vanduta este comestibila, asa ca asigurati-va ca pastrati partile nefolosite pentru o alta reteta. De exemplu, tulpinile ramase pot fi gatite si facute piure pentru a face supa.

Pentru a desface un cap de broccoli in buchetele, luati un cutit ascutit si taiati la baza tulpinilor inflorite, separandu-le de tulpina principala, groasa. Taiati in buchete mai mici, daca doriti. Buchetele de broccoli crude pot fi servite ca parte a unui platou de crudités sau folosite in salata de broccoli.   

Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand cumparati seminte de broccoli? 

Pentru a va asigura ca semintele  incoltite vor oferi cea mai mare valoare nutritiva, doriti sa va asigurati ca sunt complet naturale si nu au fost tratate chimic. Prin urmare, alegeti intotdeauna seminte care nu sunt OMG si, acolo unde este posibil, certificate organic.

Unele companii mai mici considera ca costul certificarii ecologice este foarte mare si pot produce seminte organice care nu sunt neaparat certificate. Alte companii nu isi trateaza chimic produsele sau nu folosesc pesticide chimice, dar nu pot garanta calitatea organica a solului, ceea ce va descalifica certificarea produsului.

Pe langa faptul ca va asigurati ca cumparati numai seminte non-OMG, cautati companiile care testeaza ratele de germinare a loturilor de seminte pentru a evita obtinerea de seminte care nu vor incolti. Germeni de la diferiti furnizori pot avea un gust putin diferit in functie de soiul de seminte. 

Ghid de cultivare a semintelor de broccoli:

Indiferent de metoda pe care o folositi pentru a incolti sau a creste microverde de broccoli, trebuie sa le igienizezi mai intai. Pune 2 linguri de seminte de broccoli in 1 cana de apa amestecata cu 2 linguri de otet de mere. Lasati semintele la inmuiat in amestecul de apa-otet timp de 10 minute. Scurgeti semintele si clatiti-le cu apa curata. Semintele sunt acum gata pentru a fi folosite pentru incoltire sau plantare.

Cum sa incoltiti semintele de broccoli intr-un borcan

Pasul 1: Folositi trei linguri de seminte pentru un borcan de un litru. Puneti semintele in borcan si clatiti semintele de doua ori umpland borcanul cu apa, punand capacul germinativ sau ecranul, invartindu-l si scurgand apa. 

Pasul 2: Umpleti borcanul pana la jumatate cu apa si puneti-l la frigider pentru a se inmuia timp de 8 pana la 10 ore peste noapte. 

Pasul 3: Turnati apa de inmuiat si acoperiti semintele in apa curata pentru a le clati bine. Agitati cat mai multa apa dupa clatire. Intoarceti borcanul de cateva ori pentru a permite semintelor sa acopere partile laterale ale borcanului. 

Pasul 4: Asezati borcanul inclinat intr-un castron mic, astfel incat orice exces de apa sa se poata scurge. 

Pasul 5: Din acest moment, trebuie sa clatiti si sa scurgeti semintele de una sau doua ori pe zi si sa le plasati in aceeasi pozitie inclinata pentru ca excesul de apa sa se scurga. Este important sa scapi de excesul de apa pentru a preveni mucegaiul sau alte probleme. Veti incepe sa le vedeti rasarind.  

Broccoli este una dintre cele mai usor de lucrat si cu cea mai rapida crestere. Site-ul regalfermierul.ro ofera o gama vasta de seminte de brocoli si alte legume care vor creste rapid si fara probleme! 

Pentru a va creste broccoli, veti avea nevoie de:

-O tava de plantare cu gauri de scurgere in partea de jos;

-O tava de apa fara gauri;

-Un capac pentru tava de plantare;

-Pamant pentru ghiveci;

-O sticla cu pulverizator (optional).

Pasul 1: Umpleti tava de plantare cu un amestec de ghiveci premium, bine compactat. Nu umpleti compartimentele pana la refuz, lasati putin spatiu deschis in partea de sus, deoarece veti adauga mai mult pamant mai tarziu.

Pasul 2: Pulverizati apa pentru a umezi suprafata solului. Lasati apa sa se inmoaie in sol si apoi pulverizati.

Pasul 3: Raspanditi un numar mic de seminte uniform peste sol, fara supraaglomerare. Acoperiti semintele cu un strat usor de pamant si apasati foarte usor solul. 

Pasul 4: Folositi sticla de pulverizare pentru a umezi semintele si a le aseza in sol. Acoperiti-va semintele cu un capac pentru a le pastra intr-un mediu intunecat si racoros. Daca capacul este limpede, puneti un prosop mic peste capac pentru a-l pastra intunecat si pentru a pastra umezeala. Lasati semintele timp de 2 zile sa germineze. 

Pasul 5: Adaugati apa in tava de udare, deoarece plantele mici vor fi acum udate de jos pentru a preveni imbolnavirea. Poate fi necesar sa adaugati mai multa apa pentru prima runda, deoarece solul va fi uscat si va absorbi mai multa umiditate pana cand este saturat. Lasati verdeata la lumina si adaugati apa in tava de jos, dupa cum este necesar. 

Pasul 6: Dupa 8 pana la zece zile, broccoli va avea o inaltime de cativa cm. Recoltati doar cantitatea pe care intentionati sa o utilizati la un moment dat, folosind un cutit ascutit pentru a taia tulpina chiar deasupra solului. Spalati-vabroccoli chiar inainte de utilizare. Daca-l pastrati la frigider, asteptati pana le folositi inainte de a le clati.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *