Mopan Suceava
Evenimente

WC-urile publice au restabilit normalitatea în municipiul Rădăuți, anunță primarul municipiului

Un anunț cât o încoronare a străfulgerat ieri facebookul Primăriei Rădăuți: Habemus WC-us publicus central!!!

Foarte bine. Că și civilizația pornește de la wc-uri, spune lumea dezvoltată, evoluată. Doar că la o căutare rapidă în memorie, cei mai plimbați prin viață știu că wc public era în Rădăuți, în același loc, și acum vreo 30 de ani. Deci, e de bine oricum, e ca înainte. Doar că atunci nu era cu firmă luminoasă, era cu un bec, o doamnă cu halat de aprozar,  care stătea pe un scaun cu fundul de placaj fixat cu patru nituri de un cadru metalic, o masă mică în fața dumneaei și un borcan. În care băgai fisa și ți se deschideau porțile spre eliberare.

Știrea este/a fost cu atât mai mult de senzație, cu cât după numai o zi, a dispărut cu desăvârșire de pe rețelele de socializare anunțul glorioasei înfăptuiri. Să se fi tras pe seamă cineva că, totuși, un wc, fie el și public, nu se anunță precum o lansare de navă spațială?

Deci, de sâmbătă, toaleta publică din centrul Rădăuțiului poate fi luată cu asalt, din nou.

Ce s-a anunțat și apoi nu s-a mai anunțat?

În postarea de ieri, primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat că au fost finalizate lucrările la toaleta publică centrală, aceasta putând fi utilizată începând de sâmbătă, 9 septembrie 2023.

”Toaleta beneficiază și de o sală specială, „Mama și copilul”, unde bebelușii pot fi schimbați de către mămici. Totodată am asigurat și accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii, care nu ar trebui să întâmpine nicio dificultate în utilizarea toaletei publice”, a  transmis Bogdan Loghin.

Taxa de utilizare a toaletei este de 2 lei/persoană, aceasta fiind deschisă zilnic, în intervalul 08:00 – 22:00. După ora 22.00, vine noaptea cu întunericul ei.

Tot în acea postare, Loghin a arătat că urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor, a urgentat și deschiderea toaletei publice de la intrarea în Cimitirul Municipal, aceasta putând fi utilizată GRATUIT, începând de luni, 11 septembrie 2023, toaletă care, la venirea anotimpului rece se închide, urmând a fi redeschisă din primăvară. Cei doritori, pe timp de iarnă pot trage o fugă până la WC-ul din centru.

Bogdan Loghin a mai amintit că pe lângă locațiile enumerate mai sus, mai este disponibilă Toaleta Publică din parcarea Mănăstirii Bogdana (GRATUIT), care la fel ca Toaleta Publică centrală poate fi folosită și de persoanele cu dizabilități locomotorii, plus cele patru toalete publice aferente proiectului european de la punctele termice, acestea din urmă fiind prevăzute și cu dușuri.

” Normalitatea a fost restabilită în municipiul Rădăuți, prin prisma celor 7 puncte de igienă publică deschise în 2023. Alături de Consiliul Local Rădăuți și sponsorii privați care au pus umărul la realizarea acestor proiecte vin cu o singură rugăminte către comunitatea rădăuțeană: Dragi rădăuțeni, haideți să păstrăm aceste 7 repere publice, pentru a putea beneficia de aceste investiții pentru o perioadă lungă de timp. Vă mulțumesc!”, a transmis Bogdan Loghin.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *