”Ză berbecs… of local mass-media” și cei 477 de suceveni infectați cu coronavirus încă de negăsit

Câte un prieten și din viața reală, nu numai din zona realității virtuale pe care o gestionăm vedem, mai bine în ultima vreme, mă întreabă  care este numărul real al deceselor din cauza coronavirusului, lăsând să se înțeleagă că eu aș ști mai multe decât știe el ori că el ar ști mai multe decât știu eu. Sunt dezarmat, firește, mai ales că în comentarii amicul meu o dă pe engleză, cu clipoceli imaginare  ale degetelor arătător și mijlociu de la cele două mâini, semn că s-a prins și pune totul în ghilimele la fel de imaginare. În opinia sa, cei care lucrează în presa locală sunt, cu ghilimele reale, de această dată, ” za berbecs”… of local massmedia!”.

Să fie mulțumit cu atitudinea dumnealui, am văzut că a primit și niște like-uri, sunt sigur că după ce a tastat ”enter” s-a împăunat față de el însuși cu marea sa realizare, că o grămadă de utilizatori ai unei rețele de socializare au citit ce a scris dânsul ca un comentariu la un articol altcumva anost  și a primit chiar și încurajări.

Vă rom să mă credeți și vă rog să ne credeți că nu suntem chiar berbeci. Ne străduim zi de zi să aflăm lucruri noi și încurajatoare. Încercăm să păstrăm un echilibru între informațiile ce sunt oferite și nemulțumirile tuturor. Sunt în continuare nenumărate întrebări la care dumneavoastră nu ați primit un răspuns din partea ”berbecilor din mass-media locală”.

Un domn mai puțin pus pe categoriseală a transmis o întrebare pertinentă: Acum trei săptămâni ați făcut scandal că nu se regăsesc în nicio statistică 736 de suceveni declarați infectați cu noul coronavirus. Nici la vindecați, nici la morți, nici în spital.

Cifrele pe care le prezint nu sunt oficiale decât în parte, sunt obținute pe mai multe canale de la entități publice. Dar pot spune, pe baza acestora că în județul Suceava mai sunt încă 477 de cazuri de infectare cu noul coronavirus raportate de la declanșarea pandemiei, neincluse în nici o categorie.

Avem, cum am anunțat deja 3540 de cazuri de îmbolnăvire potrivit ultimului buletin de presă al Grupului de Comunicare Strategică. Potrivit Prefecturii, avem 2633 de suceveni vindecați. Potrivit anunțurilor succesive ale Institutului Național de sănătate Publică, în județul Suceava s-au înregistrat până astăzi 224 de decese asociate noului coronavirus. Spitalul Județean a anunțat că astăzi erau internați 161 de pacienți cu COVID – 19. La Spitalul municipal Rădăuți sun internați 27 de pacienți confirmați și 18 suspecți de coronavirus. Făcând adunările și scăderile necesare, mie atât îmi iese, în momentul în care scriu: 477 de suceveni care sunt trecuți în lista generală publicată zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică, sunt de negăsit în celelalte statistici puse la dispoziție tot pe căi oficiale.

Suntem berbeci sau nu, dumneavoastră decideți dar dacă am face doar câțiva pași înapoi, în zilele mai dinainte, veți vedea și aici, la Suceava smartpress dar și peste tot în presa locală preocuparea constantă de a scoate la iveală adevărul pentru că dacă nu suntem lămuriți noi mai întâi, nici dumneavoastră cititorii, telespectatorii sau ascultătorii de știri nu veți primi informațiile corecte. Nu neapărat cele așteptate, dorite sau visate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *