”Zestrea Bucovinei la 1918” prezentată noilor generații. Educație muzeală marca Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei Suceava, Serviciul Istorie, continuă seria expozițiilor itinerante, prin prezentarea expoziției ”Zestrea Bucovinei la 1918”, la Școala Gimnazială Siminicea, unde va putea fi văzută în perioada 12 mai – 1 iulie 2021.

Expoziția realizată de către muzeografii din cadrul Serviciului Istorie, cu ocazia Anului Centenar – 2018, cuprinde imagini prețioase și de suflet, reflectând în panourile prezentate, economia, administrația, viața culturală, învățământul, etnii, religii, personalități și alte domenii din spațiul bucovinean în anii dinaintea Unirii Bucovinei cu țara.

”Zestrea Bucovinei” a poposit mai întâi în clădirea Palatului Administrativ din Suceava, în cadrul  evenimentelor organizate în Anul Centenar, fiind apoi arătată lumii întregi prin postările de pe contul de socializare a Muzeului de Istorie Suceava, ca mai apoi să își urmeze periplul printe noile generații de elevi din școlile sucevene care au ocazia să-și cunoască moștenirea culturală.

La școala din Siminicea, cu care muzeul are o colaborare de tradiție,  expoziția a fost găzduită cu acceptul și sprijinul doamnei director, prof. Cristina Miron.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *