Zi încărcată pentru echipa pirotehnică a ISU Bucovina Suceava

După ce cu o zi înainte pirotehniștii militari au identificat o mină de aruncător, calibrul 140 mm, pe raza comunei Fundu Moldovei, satul Colacu, în fondul forestier ce ține de Ocolul Silvic Pojorâta, ieri, din cauza pericolului pe care îl reprezenta la transport elementul de muniție, au decis să-l distrugă în locul găsit.
După ce au luat toate măsurile specifice de siguranță, militarii au distrus mina de aruncător, care provenea din Primul Război Mondial.
Tot ieri, în urma cercetării în zonă, au mai fost descoperit trei grenade ofensive și una defensivă, și acestea în perfectă stare de funcționare.
După ce și-au încheiat misiunea în localitatea Colacu, pirotehniștii au fost anunțați despre descoperirea unui alt element de muniție, în municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Ajunși la fața locului, aceștia au identificat un proiectil exploziv calibrul 76 mm, de asemenea, funcțional și periculos.
Atât grenadele, cât și proiectilul exploziv, provin din Primul Război Mondial.
Pirotehniștii au ridicat muniția de război și au transportat-o, pentru a fi depozitată în condiții de siguranță până la distrugerea ei într-un poligon autorizat.

Foto: ISU Bucovina Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *