ZILELE CULTURII POLONE, A XX-A EDIŢIE, 14 – 15 SEPTEMBRIE 2018, SUCEAVA. PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

În perioada 14 – 15 septembrie 2018, Uniunea Polonezilor din România organizează la Suceava cea de-a XX-a ediţie a Zilelor Culturii Polone sub deviza „Mai aproape unii de alţii”.
În cadrul ediţiei se va desfăşura Simpozionul Internaţional „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul Centenarului Independenței Poloniei și Marii Uniri a României”, dedicat relaţiilor istorice şi culturale polono-române precum şi aspectelor lor contemporane, pe trei secțiuni: În lumea istoriei, În lumea culturii și În lumea problematicii minorităților naționale.
De asemenea, organizatorii au pregătit și alte manifestări: o secțiune dedicată Centenarului Independenței Poloniei și Marii Uniri a României, prezentarea de noi cărți dedicate relațiilor polono-române, concert susţinut Orchestra tinerilor suflători din Skawa – Polonia, expoziţia „Polonezele și româncele care schimbat lumea”, iar ziua de 16 septembrie va fi petrecută în comunitatea poloneză din Soloneţu Nou la Sărbătoarea Roadelor.

Zilele Culturii Polone se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 14.09.2018
• 09:30 – Deschiderea Zilelor Culturii Polone și a
simpozionului intitulat „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul Centenarului Independenței Poloniei și Marii Uniri a României” și a expoziției „Polonezele și româncele care schimbat lumea” și „ROmania” la Muzeul de Istorie Suceava.

Sâmbătă, 15.09.2018
• 09:00-15:00 – Dezbateri pe secțiuni
• 13.30–15:00 – Moment polonez susținut pe esplanada casei de
cultură Suceava – Orchestra tinerilor suflători din Skawa – Polonia (în caz că plouă se anulează)
• 17:00-19:00 – Concluziile simpozionului și lansare de cărți

Duminică, 16.09.2018
• 11:00 – Sărbătoarea Roadelor la Solonețu Nou
Liturghie solemnă, prezentarea roadelor și a produselor regionale, Spectacol folcloric al ansamblurilor „Sołonczanka” din Solonețu Nou, Kapela „Pieczarki” din Mało Polska – Polonia și Orchiestra tinerilor suflători din Skawa – Polonia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *