Actualitate

Zilele istorice remarcabile ale lunii mai, cu profesorul dr. Daniel Hrenciuc, la Povestea Vorbei – Televiziunea Intermedia

La emisiunea ”Povestea Vorbei”, găzduită de postul regional de Televiziune Intermedia Suceava, care va fi difuzată începând cu seara zilei de mâine, 6 mai 2023, realizatorul  Neculai Roșca are alături pe profesorul dr. Daniel Hrenciuc, autor al mai multor volume de cercetare istorică excelent documentate.

Pe lângă evenimentul care probabil  va acapara interesul întregului mapamond – încoronarea regelui Charles al III-lea – zilele acestea din prima jumătate a lunii mai sunt importante pentru români dar și pentru lumea civilizată de mai multă vreme: Pentru români: proclamarea independenței de stat, pe 9 mai 1877, consfințită prin  votul final din 10 mai 1877; 10 mai 1881 – România devine regat, iar timp de peste 60 de ani, această zi a fost Ziua Națională a țării; 8 mai 1921 – înființarea Partidului Comunist Român, cu consecințele pe care le simțim și azi. Tot pe 8 mai, Germania fascistă a capitulat aliaților occidentali, oprindu-se astfel al doilea Război Mondial În Europa, a doua zi, pe 9 mai, s-a repetat scenariul, pentru satisfacția lui Stalin, care nu apucase să își trimită delegații la actul de capitulare. În fine, 9 Mai este Ziua Europei, pentru că în această zi, acum 73 de ani s-au pus bazele viitoarei Uniuni Europene. Despre toate acestea, profesorul Daniel Hrenciuc va vorbi e îndelete. O excelentă lecție de istorie!

Programul de difuzare al emisiunii ”Povestea Vorbei” este cel ştiut: sâmbătă ora 20.00; duminică la ora 13.00; marți, ora 12.00; marți, ora 22.00; miercuri, ora 16.10,  vineri, ora 15.00, vineri ora 03.00, dar și pe paginile de facebook ale Televiziunii Intermedia Suceava și a publicației online Suceava smartpress începând cu seara zilei de sâmbătă, când emisiunea este difuzată în premieră.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *