Mopan Suceava
ActualitateCulturalEvenimente

”Zilele Vicovului” , 1 – 5 iunie 2023, la Vicovu de Jos. Programul evenimentelor

Primăria și Consiliul Local al comunei Vicovu de Jos au finalizat programul pentru ”Zilele Vicovului”, care vor debuta joi 1 iunie, la mijlocul săptămânii viitoare și vor continua până luni, 5 iunie, cealaltă săptămână.

A fost realizat și afișul dedicate acestei suite de evenimente, pe care îl prezentăm cu acest prilej.

Suceava Smartpress a punctat, pe parcursul ultimelor zile, unul câte unul, programul acestora, pentru cei care doresc să participle la marea sărbătoare a Vicovului de Jos. Acum este momentul să le  așezăm pe toate în ordinea lor cronologică și să le prezentăm publicului:

Sărbătoarea începe în data de 1 iunie, când Ziua Copilului va fi sărbătorită așa cum se cuvine în parcul central al comunei Vicovu de Jos.

Ziua de vineri, 2 iunie 2023 va fi una remarcabilă în istoria Vicovului de Jos, pentru că atunci va fi inaugurat Centrul Cultural ”Sofia Vicoveanca”, o investiție de mare importanță pentru oamenii din comună dar și pentru cei care trăiesc în celelalte localități ale zonei.

S-a anunțat deja că pe data de 2 iunie, când va avea loc inaugurarea Centrului Cultural ”Sofia Vicoveanca”, la Vicovu de jos va fi un   spectacol extraordinar în care marea artistă Sofia Vicoveanca va urca pe scenă, alături de Andra, Andreea Haisan, Elena Popa și Taraful Florin Mucea.

Mai mult, pentru că, așa cum au transmis organizatorii, Primăria comunei Vicovu de Jos  prin primarul Vasile Țugui și întreaga echipă care îi este alături, ” iubitori de cultură și de tradiție, vicovenii au respectat mereu obiceiurile transmise peste generații”,  în după amiaza zilei de duminică  4 iunie, de Duminica Mare, zi de hram al Bisericii Pogorârea Sfântului Duh, începând cu ora 15.00,   va fi organizată  tradiționala ”Stânsură de Rusalii”, un frumos obicei care dăinuie de ani buni și cu care vicovenii se mândresc.

Anul acesta,  la Strânsură vor fi alături de cei prezenți nume sonore din muzica românească: Aurel Tămaș, Robert Târnăveanu, Viorica Macovei, Paul Ananie, Oana Tomoioagă, Grigore Gherman, Elena Negru, prezentatoare fiind Mihaela Zâna Bârsan, inimoasa inițiatoare a proiectului ”Zece pentru folclor”.

Și nu numai atât! Luni, 5 iunie, cu ocazia inaugurării noului teren sintetic din comuna Vicovu de Jos, începând cu ora 13.30, se va desfășura Meciul de handbal demonstrativ între echipa Vicovului de Jos, antrenată de profesorul Mihai Luța și echipa României U20, selecționer fiind Vasile Boca.

O suită de evenimente fără precedent, cum nu s-au mai văzut în Vicovu de Jos, dar nici prin împrejurimi!

Și să nu uităm mesajul transmis de organizatori, prin Centrul Cultural ”Sofia Vicoveanca”: ”Vicovul se află în fața unui eveniment deosebit care se va desfășura pe parcursul a cinci zile. Fiecare zi va aduce surprize și motive de bucurie, atât pentru noi, locuitori ai comunei, cât și pentru oaspeții noștri.

Evenimentele vor fi dedicate tuturor! De la cei mai mici, până la seniori, iubitori de sport, de muzică sau de cultură. Suntem nerăbdători să petrecem împreună cinci zile de sărbătoare!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *