Mopan Suceava
Actualitate

Zilele Vicovului la final: A fost inaugurat noul teren de sport, cu tribună și nocturnă. Meci epic de handbal între echipa Vicovului de Jos și România U 20

Ce-ar mai fi de spus? Ca să începem cu o  sintagmă  folosită de remarcabilul profesor Victor Iosif ca motto al emisiunii pe care o realiza la televiziunea locală din Vicovu de Jos, cu mulți ani în urmă.

Multe ar mai fi de spus despre cele cinci zile de sărbătoare ale comunei Vicovu de Jos, încheiate ieri, 5 iunie, cu inaugurarea noului teren de sport, cu suprafață sintetică, investiție realizată din fondurile proprii ale Primăriei, care a costat 100.000 de euro, cu  tribună de 200 de locuri dar și cu instalație pentru nocturnă.

Mentru a marca inaugurarea,  ieri după amiază terenul cel nou a găzduit prima competiție sportivă: Meciul demonstrativ de handbal dintre echipa Vicovului de Jos, antrenată de profesorul Mihai Luța și echipa României U 20, selecționer fiind Vasile Boca, antrenor secund la echipa națională de handbal masculin junior a României, vicovean get beget.

Nu vorbim multe despre desfășurarea partidei, cei care doresc mai multe amănunte au la dispoziție filmarea realizată de profesorul Vasile Petruneac, postată pe youtube și distribuită pe pagina de facebook a cotidianului online Suceava smartpress. Meciul s-a terminat oricum la egalitate, dar cei 400 de spectatori vicoveni care au aplaudat evoluția tuturor jucătorilor de pe teren, au ținut să aibă ultimul cuvânt: Era cât pe ce să-i batem. Este drept că experimentatul Vasile Boca a jucat în echipa Vicovului de Jos, dar asta nu se pune.

A fost o nouă zi de sărbătoare, ultima din această ediție a Zilelor Vicovului, eveniment fără precedent în istoria recentă a comunei, marcat de inaugurarea pe 2 iunie a Centrului Cultural ”Sofia Vicoveanca”, de Strânsura de Rusalii  din 4 iunie, de Duminica Mare, zi de hram pentru vicoveni și marți, 5 iunie, prin inaugurarea noului teren de sport  sintetic, cu tribună de 200 de locuri și nocturnă.

Ieri, primarul Vicovului de Jos, Vasile Țugui, a acordat o disstincție de merit profesorului Mihai Luța, cel care i-a insuflat, ca dascăl, dragostea pentru sport lui Vasile Boca, cel dintâi recunoscând că a venit  acum timpul ca ucenicul să-și depășească maestrul. De remarcat prezența la competiție a unui alt mare handbalist pornit de la Vicov, Daniel Stanciuc, convocat constant în lotul de tineret al echipei naționale de handbal.

Multe ar fi de spus și se vor spune în continuare despre sărbătoarea din acest an a comunei Vicovu de Jos, fiindcă la suita de evenimente au participat, pe parcursul celor cinci zile, peste 10.000 de spectatori, mulți veniți din localitățile învecinate, dar și de mult mai departe.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *