Ziua Bunicii sărbătorită de Comunitatea Polonezilor din România şi copiii din Pleșa, Poiana Micului și Solonețu Nou

Ziua Bunicii, sărbătorită în Polonia pe data de 21 ianuarie, este o sărbătoare familială în cinstea tuturor bunicilor, în această zi nepoții oferind bunicilor felicitări făcute chiar de ei. Ideea acestei sărbători apare în anii 60 ai sec. XX. Puțin mai târziu a apărut tradiția sărbătorii Zilei Bunicului, doar că a doua zi, pe 22 ianuarie.

Aceeași sărbătoare o regăsim şi la americanii care sărbătoresc Ziua Națională a Bunicilor în luna septembrie, la bulgari şi spanioli care sărbătoresc la fel ca în Polonia, pe 21 ianuarie sau în Spania unde Ziua bunicii este sărbătorită pe 26 iulie. 

Comunitatea Polonezilor din România, copii etnici polonezi din Pleșa, Poiana Micului și Solonețu Nou au marcat această sărbătoare încă de duminică, imediat după Sfânta Liturghie de la biserică, când le-au cântat cântece, le-au făcut urări și le-au oferit flori sau felicitări.
Comunitatea Polonezilor din România, se alătură nepoţilor şi transmite cu această ocazie, tuturor bunicilor, sincere urări de noroc, sănătate, mulți ani și multe bucurii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *