ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL AL ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ, ASTĂZI, LA SUCEAVA

Ziua Drapelului Naţional al României a fost sărbătorită, astăzi, la Suceava de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului printr-o ceremonie publică.
Această zi este marcată anual prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice.
Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Uniunii Europene, de lângă Palatul Administrativ.
La ceremonie au participat oficialitățil ale judeţului: prefectul Mirela Adomnicăi, subprefectul Sillvia Boliacu, vicepreşedintele CJ Gheorghe Niţă, primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi.
Înainte de solemnitatea ridicării pe catarg a drapelului în acordurile imnului naţional al României, intonat de Corul “Bucovina” al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni “Petru Rareș”, a avut loc o slujbă religioasă de binecuvântare a drapelului. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
La finalul ceremoniei, garda de onoare şi plutoane  de militari de la ISU  “Bucovina” Suceava, Jandarmeria Suceava şi Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au prezentat onorul şi au bătut pas de defilare pe acordurile fanfarei Primăriei Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *