Evenimente

Ziua Eroilor, comemorare a celor căzuți pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului roman, la Vicovu de Sus, de Înălțarea Domnului

În orașul Vicovu de Sus, ca și în celalte comunități românești, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost prilej de comemorare a eroilor care și-au dat viața pentru neamul românesc.

Primarul orașului, Vasile Iliuț, colegii săi din conducerea Primăriei, reprezentanți ai structurilor locale de apărare, profesori și elevi, cetățeni, au fost prezenți joi, 25 mai, în fața Monumentului Eroilor din Vicovu de Sus.

”La sărbătoarea împărătească a Înălţării Domnului, în toate bisericile din ţară şi străinătate sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

După tradiția locului, joi 25 mai 2023, de sărbătoarea Înălţării Domnului, la Monumentul Eroilor din parcul orașului Vicovu de Sus au fost comemoraţi eroii români căzuţi în luptele purtate de-a lungul vremii pentru apărarea ţării. Evenimentul, a adus la un loc autorități locale, șefi de instituții, reprezentanți ai structurilor din Ministerul Apărării si cel al Internelor, precum și Grupul vocal-tradițional “Ai lui Ștefan, noi oșteni”.

Conform tradiției, în ziua de Înălțare a Domnului am sărbătorit “Ziua Eroilor”, a transmis primarul Vasile Iliuț.

După slujba de comemorare, toate instituțiile care activează pe raza orașului Vicovu de Sus au depus coroane la monumentul eroilor din Parcul Central, iar tinerii din grupul “Ai lui Ștefan, noi oșteni” au intonat cântece patriotice.

”Se cade sa aducem mulțumire tuturor celor care au fost prezenți, iar față de bravii eroi căzuţi la datorie, preţuire şi recunoştinţă!”, a mai spus primarul Vasile Iliuț.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *