”Ziua Mondială a Cercetășiei” celebrată pe 24 februarie, la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava

Organizația Națională ”Cercetașii României”, Centrul Local Suceava celebrează Ziua Mondială a Cercetășiei. Evenimentul se va desfășura  duminică, 24 februarie, ora 13:00, în Aula C.N. “Petru Rareș” Suceava.

Cea mai veche organizație a copiilor și tinerilor din toată lumea, Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești (World Organisation of the Scout Movement-WOSM) celebrează pe 22 februarie, an de an, Ziua Mondială a Cercetășiei și tot odată îl aniversează pe Lordul englez Robert Baden Powell, fondatorul mișcării.

40 de milioane de copii și tineri de pe glob, îndrumați de voluntarii adulți, sunt formați printr-una din cele mai răspândite metode educaționale non-formale, metodă care oferă o dezvoltare echilibrată, cu conștiință față de valori personale și cu asumare de responsabilitate față de comunitate. Uitându-ne în urmă, printre foștii cercetași întâlnim regi, președinți, premieri, campioni în sport, astronauți, muzicieni, cercetători și artiști.

Organizația Națională Cercetașii României, membru fondator al WOSM, are credința că numai investind cu responsabilitate în educația copiilor și tinerilor se poate produce schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Misiunea organizației este de a contribui  în societatea românească la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

În România, sunt peste 6500 de cercetași, organizați în 83 de filiale aflate în 31 de județe, ce derulează săptămânal activități în comunitate, sub îndrumarea atentă a 900 de voluntari adulți.

Evenimentul se desfășoară sub egida Organizației Naționale ”Cercetașii României”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *