Ziua Mondială a Pâinii şi Ziua Internațională a Alimentației sărbătorite de MOPAN şi USV prin organizarea workshopului „Profilul inginerului de industrie alimentară – între percepție și cerințe“

În ziua de 16 octombrie 2019, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava şi compania S.C. MOPAN SUCEAVA S.A. vor sărbători Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, prin organizarea unui workshop aflat la cea de  a cincea ediție „Profilul inginerului de industrie alimentară – între percepție și cerințe“.

Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) a decis, începând cu anul 2001, ca data de 16 octombrie să devină Ziua Mondială a Pâinii, eveniment sărbătorit în aproape 30 de ţări de pe toate continentele. De asemenea, în fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură si Alimentaţie (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei în onoarea datei  fondării acesteia în anul 1945. Începând cu anul 2012, pe 16 octombrie se sărbătorește şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiștilor de Industrie Alimentară din România.

La Suceava, sărbătoarea are drept scop de a oferi participanților la eveniment, oportunitatea de a vorbi despre pâine şi despre brutari, de a afla mai multe despre istoria produsului, despre importanţa şi viitorul acestuia, dar și despre importanța alimentației sănătoase, în general. Sunt așteptați să participe specialiști din domeniul industriei alimentare, cadre didactice din învățământul preuniversitar, alături de studenții și profesorii Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

Evenimentul este menit să păstreze și să mărească numărul de contacte cu firme de profil, deosebit de utile pentru viitorii specialiști din domeniul Ingineria Produselor Alimentare și pentru cadrele didactice în stabilirea direcțiilor de cercetare aplicativă.

S.C. MOPAN SUCEAVA S.A. este cel mai mare producător de produse de panificaţie, patiserie-cofetărie din judeţul Suceava, care oferă clienţilor atât preţuri bune, cât şi pros­peţime, varietate şi o calitate superioară. 100% românesc, 100% ambiţie sunt principiile după care se ghidează S.C. MOPAN SUCEAVA S.A. în realizarea unor produse naturale, proaspete, create zilnic de ma­eştrii cofetari, patiseri şi brutari, prin utilizarea de reţete proprii şi tradiţionale, tehnologii moderne,  în conformitate cu standardele naţionale şi europene de calitate şi siguranţă alimentară.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *