Ziua Muncii, 1 Mai, cum se poate sărbători în județul Siuceava în condiții de carantină, stare de urgență și distanțare socială

Instituția Prefectului – Județul Suceava, a transmsis un apel sucevenilor, pentru a sărbători Ziua de 1 Mai  respectând restricțiile impuse de ordonanțele militare.  

Iată mesajul transmis de Prefectura Suceava, care conține atât îndrumări cât și avertismente:

Mâine sărbătorim 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, zi care este marcată prin ieșiri la iarbă verde, grătare și alte manifestări publice (serbări câmpenești, petreceri etc.). Facem un apel la cetățeni să nu uite că anul acesta trebuie să abordăm altfel această zi, și să respectăm măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele Militare.

Dragi suceveni, pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, pentru noi toți, haideți să păstrăm distanțarea socială și să evităm aglomerațiile. Este un efort mic în comparație cu beneficiile obținute pentru sănătatea și viața noastră.

Dacă mergeți la cumpărături respectați regulile stabilite de comercianți și păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți cumpărători.

Acordați prioritate persoanelor în vârstă în magazine, în intervalele dedicate lor, și nu aglomerați casele de marcat deschise special pentru ele.

Pentru sănătatea dumneavoastră, vă rugăm să purtați mijloace de protecție individuală- mască facială, mănuși sau alte materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului- și să vă deplasați doar pentru nevoi ce nu suportă amânare. Parcurile publice și private sunt și vor rămâne închise.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru siguranța dumneavoastră, atât în punctele fixe de control cât și patrulând în echipe mixte cu polițiști locali și cadre militare.

Vă reamintim că sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei și nu se va arăta nicio toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, care cu bună știință nu vor înțelege că de data aceasta vom sărbători acasă

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *