Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2021/01/Eminescu.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Ziua Poetului Național și Universal, Mihai Eminescu, sărbătorită la Mănăstirea Putna. Programul activităților organizate, vineri, 15 ianuarie, la împlinirea a 171 de ani de la nașterea poetului

Împlinirea a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu va fi sărbătorită și în acest an la Mănăstirea Putna, este anunțul făcut în această dimineață pe pagina oficială de socializare.

Astfel, conform comunicatului postat, vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 13.00 se va săvârși slujba parastasului în biserica voievodală.

Slujba va fi urmată de depunerea de coroane de flori la statuia poetului din incinta mănăstirii.

Și tinerii își vor aduce omagiul lor pentru cinstirea lui Mihai Eminescu. Astfel,

Mleșniță Silvia și Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”– Vicovu de Sus vor susține un recital de cântece și poezii intitulat „Dor de Eminescu”.

După acest moment artistic, scriitorul Adrian Alui Gheorghe va arăta care este mesajul lui „Eminescu către tineri”.

La final, Părintele Stareț al Mănăstirii Putna, Arhim. Melchisedec Velnic, va rosti un cuvânt intitulat „Cultură și spiritualitate la Putna”.

Mihai Eminescu a fost inițiatorul organizării Primei serbări a românilor de pretutindeni, care a avut loc la Mănăstirea Putna în 15 august 1871. În amintirea acestui eveniment, în anul 1926, membrii societății Arboroasa au organizat o altă serbare la Putna și au adus bustul poetului realizat de Oscar Han.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.