Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită cu bucurie de copii și adulți din toate serviciile de tip rezidențial din cadrul DGASPC Suceava

Georgeta Nadia Crețuleac, director executiv al DGASPC Suceava a transmis că Ziua de 24 Ianuarie, ”Mica Unire” a fost pregătită din timp și sărbătorită în toate serviciile de tip rezidențial pentru copii și adulți din cadrul DGASPC Suceava.

Într-un comunicat transmis, sunt prezentate câteva dintre activitățile organizate, cei interesați de mai multe detalii fiind invitați să viziteze pagina de facebook a DGASPC Suceava:

  1. ”La Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni cu ocazia sărbătoririi zilei „Unirea Principatelor Române ” au avut loc activități de informare cu privire la importanța istorică a acestui eveniment cu mare semnificație pentru noi, românii!”.
  2. ”La Centrul de tip Familial „Universul Copiilor „Rădăuți a avut loc activitatea „Unirea -națiunea a făcut-o!” S-a discutat cu beneficiarii despre importanța Unirii Principatelor Române ,despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și s-a cântat Hora Unirii.

După ce au vizionat filmulețul „Mica Unire”, beneficiarii au participat la festivitatea organizată de autoritățile locale cu prilejul acestei sărbători.”

  1. ”Pe 24 Ianuarie a fost sărbătorită și la Casa de tip Familial ”Prietenia,, Solca, Ziua Unirii Principatelor Române. Activitatea realizată cu beneficiarii, a avut ca titlu: ”In Unire e Puterea-Unire înfăptuită de Domnitorul Alexandru Ioan Cuza!” In desfășurarea activității am integrat: discuții libere, lectura istorică, vizionarea scenetei,, Moș Ion Roată și Unirea,, și realizarea unor desene reprezentative pe această temă”.
  2. Pe 24 ianuarie la Casa de tip Familial ”CIREȘARII” Solca, cu ocazia sărbătoririi zilei „Unirea Principatelor Române ” au avut loc activitati de cunoașterea istorică a evenimentului. S-a cântat Hora Unirii, s-au realizat desene pe această temă, marcându-se importanța evenimentului în istoria României.
  3. ”24.01.2022 Sărbătorim 163 de ani de la MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Beneficiarii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au pregătit desene tematice și ecusonul care formează harta și tricolorul României.”
  4. ”Trăiască Unirea! La mulți ani, România! 24 Ianuarie 1859 ,,Ziua Unirii” – Unirea Principatelor Române, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voință politică, prima etapă în crearea statului unitar român modern.
  5. Centrul de Abilitare și Reabilitare Fundu Moldovei a sărbătorit această zi importantă pentru poporul român prin desene tematice, citirea de către o beneficiară a semnificației zilei de 24 ianuarie, iar la sfârșitul activității s-a dansat Hora Unirii!”
  6. Și în cadrul CRRN Costâna, CAbR Todirești și CRRPH Pojorâta, persoanlul și beneficiarii au sărbătorit Mica Unire îmbrăcați în haine de sărbătoare, cântând și dansând Hora Unirii,
  7. La CAbR Mitocu Dragomirnei în ziua de 24 ianuarie, am sărbătorit împreună 163 de ani de la Mica Unire-Motto-ul Zilei: ” Să prețuim lucrurile care ne unesc: empatia, dragostea si devotamentul!”La CRRN Sasca Mică am sărbătorit prin joc, cântec și voie bună, Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească săvârșită la 24 ianuarie 1859, unire care a reprezentat primul pas spre România de azi.

În holul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, am organizat o mică expoziție cu o parte din desenele copiilor noștri, pentru a marca importanța acestei zile istorice.

„De unii singuri putem face atât de puțin; împreună putem înfăptui atât de mult!” Helen Keller

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.