CulturalEvenimente

Ziua Ursului marcată la Muzeul de Științele Naturii din Suceava. Activități organizate pentru preşcolari şi şcolari în perioada 3 – 7 februarie 2020

În perioada 3 – 7 februarie 2020, Muzeul Bucovinei desfășoară activităţile din cadrul proiectului educaţional Zilele animalelor sălbatice, cu tema „Ziua Ursului ”.
Specialiștii Muzeului de Științele Naturii Suceava invită clase de preşcolari şi şcolari să participe la activitățile organizate și să învețe împreună cu aceștia despre speciile de urs de pe globul pământesc, informațiile fiind presărate cu povești despre semnificația acestei zile, curiozităţi, cântece și ghicitori legate de temă sau confecţionarea de  măşti de ursuleţi.
Cei interesați pot obține informații suplimentare și se pot programa la standul Muzeului de Științele Naturii sau la telefon 0230 213775 între orele 9-17.

Conform tradiției populare, pe data de 2 februarie a fiecărui an se sărbătorește ziua Ursului. În această zi iarna se întâmpină cu primăvara.

Se spune din bătrâni că în această zi ursul va ieși din bârlog, iar cu acest prilej se fac previziuni meteorologice importante referitoare la noul an. Dacă afară e soare și ursul își vede umbra atunci se va speria, se va întoarce în bârlog și va mai sta acolo încă șase săptămâni, pentru că atât va mai ține iarna. Dacă însă ursul nu-și va zări umbra atunci va rămâne afară și iarna se va întrerupe, iar primăvara urmează să se apropie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *