Zona Albina din cartierul George Enescu, cel mai nefrecventabil loc din orașul Suceava

Cu două săptămâni în urmă, Suceava smartpress scria despre noile distracții ale indivizilor care se adună seară de seară în piațeta din fața magazinului Albina, roind în jurul unei bombe cu păcănele. Aceștia și-au aruncat în sus adidașii care au rămas atârnați de un fir, la zece metri înălțime. Oamenii au comentat în fel și chip acest nou produs al nopții minții acestor entități. Unii au zis că-s pur și simplu proști, alții că-s teribiliști, unii, mai documentați, au susținut, cu articole din alte publicații, că astfel de semnale – papuci atârnați pe firele de curent, telefonie, cabluri TV sau ce-or fi ele – sunt adresate cunoscătorilor care află astfel că în zonă se vând droguri.

Nu susținem neapărat că s-ar vinde droguri pe micuța esplanadă din fața bombei cu păcănele.

Dar este cert că de la o zi la alta, comportamentul ipochimenilor este tot mai tupeist, înmulțindu-se zi de zi ca număr, ocupând tot mai mult spațiu public și manifestându-se tot mai zgomotos. Am vorbit despre boxa cu manele agățată în copac cu alt prilej. Am vorbit despre grătarul pe care îl puseseră la cale mai an, drept în mijlocul piațetei. Am vorbit despre răgetele pornite o dată cu căderea nopții și continuare fără oprire până la răsăritul soarelui.   

Toate acestea au produs disconfort, au stricat buna dispoziție a riveranilor onești și somnul acestora.

Dar ce s-a petrecut noaptea trecută intră în zona penalului iar Poliția trebuie, o dată pentru totdeauna, să intervină și să spargă gașca paraziților de la Albina.

Pe la miezul nopții, indivizi necunoscuți au tăiat cablurile de internet din zonă. Porniți de la Pepenero, au ajuns la Curcubeul și de acolo mai departe,  în alte locații dintre blocurile cartierului George Enescu. Sute de locuințe, firme, instituțiile din zonă au rămas fără semnal la televizor dar, cel mai important, fără internet. Știindu-se că internetul este indispensabil pentru buna funcționare a serviciilor prestate de o sumedenie de firme, ziua de astăzi a fost, pentru cele afectate, o zi ratată.

Polițiștii au venit la fața locului și au început o anchetă, pentru a-i găsi pe făptuitori. Slabe speranțe, au spus lucrătorii de la RCS-RDS, care se străduiau să sudeze la loc cablurile tăiate, iar când terminau într-un loc, găseau mai departe o altă tăietură. Nefiind camere de supraveghere prin zonele unde au operat infractorii, greu vor putea fi găsiți.

Propunerea oamenilor din zonă, și o considerăm rezonabilă,  ar fi ca Primăria să identifice și alte utilizări, mai folositoare, pentru camerele de supraveghere instalate deasupra buncărelor de gunoi.

Ca exemplu, cea mai tare cameră de supraveghere să fie amplasată chiar deasupra piațetei de la Albina, fix lângă adidașii care atârnă de mai bine de două săptămâni acolo sus și nimeni nu se gândește să vină cu o scară, să-i recupereze și să îi restituie proprietarilor de drept.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *